Lansare proiect: „Fiecare copil merita o educaţie completa”

„In următorii doi ani, se vor acorda 12.000 de ore de asistenta pentru 2400 de copii cu dizabilităţi de către specialiştii Asociaţiei IDEI PENTRU VIITOR.”

Asociatia Idei pentru Viitor organizeaza in perioada 28.10.2010 – 30.10.2010 Conferinta de lansare a proiectului „Fiecare copil merita o educatie completa”.

In cadrul conferintei vor fi prezentate obiectivele si activitătile propuse prin acest proiect, rezultatele ce vor fi obtinute, cat si alte experiente din cadrul unor proiecte similare derulate de alte organizatii active in domeniu. De asemenea in cadrul conferintei vor fi organizate o serie de ateliere de lucru pe teme privind nevoile si problemele cu care se confrunta personalul implicat in prevenirea abandonului scolar in lucrul cu copii cu dizabilitati si părintii acestora, precum si modalitati eficiente de promovare a acestui proiect in rândul opiniei publice la nivel local si regional. La Conferinta vor participa, pe lângă membrii echipei de implementare a proiectului, atât din partea Asociatiei cat si din partea partenerului, Consiliul Judetean Constanta, si reprezentantii mai multor institutii si organizatii, atât din sectorul guvernamental cat si neguvernamental, active in domeniul prevenirii abandonului scolar si al educatiei incluzive adresate copiilor cu dizabilitati. Conferinta se va desfasura in Statiunea Mamaia la Hotel Golden Tulip.

Despre proiect:

Rezultate asteptate:

In decursul a doi ani Asociatia Idei pentru Viitor va elabora 5 solutii alternative pentru integrarea tinerilor cu dizabilitati in societate care se vor concretiza in 5 manuale de implementare si 5 suporturi de curs pentru formarea personalului implicat in dezvoltarea de programe integrare si de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.

Asociatia Idei pentru Viitor va derula 650 de ore de pregatire profesionala pentru personalul implicat in dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.

Asociatia Idei pentru Viitor va elabora 3 studii anuale ca urmare a sondajelor realizate in cadrul taberelor de vara.

Asociatia Idei pentru Viitor va dezvolta o baza de date privind materialele / documentele relevante pentru cele 5 dizabilitati adresate de proiect.

Asociatia Idei pentru Viitor va inscrie in nomenclatorul de profesii din Romania un standard ocupational.

Asociatia Idei pentru Viitor va acorda 12000 ore de asistenta pentru 2400 de copiilor cu dizabilitati.

Asociatia Idei pentru Viitor va acorda 12000 ore de asistenta pentru 2400 de parinti sau tutori.

Rezultatul final se va concretiza intr-o platforma e-learning care sa devina o modalitate de dialog constructiv si de progres pentru copii cu diabilitati.

Perioada de derulare a proiectului este 1 septembrie 2010 – 31 august 2012.

Proiectul are ca obiectiv principal sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a tinerilor (prescolari si elevi) cu dizabilitati si a celor cu probleme de adaptare la programul scolar si mentinerea acestora in Scoala prin utilizarea unui cadru adecvat de aplicare a unor solutii educationale alternative specifice, inovatoare, dublate de orientare si consiliere. Proiectul va urmari asistarea tinerilor cu dizabilitati prin activitati extracurriculare diversificate de formare a unor deprinderi fundamentale educationale, sociale si economice care sa le faciliteze un parcurs educational si profesional adecvat si sustinerea integrarii sociale prin integrare educationala cu dezvoltarea de parteneriate educatie alternativa-elevi cu dizabilitati-parinti si orientare si consiliere adecvate definirii unui parcurs educational si profesional in concordanta cu nevoile specifice ale tinerilor cu dizabilitati.

Numarul de identificare al contractului este POSDRU/91/2.2/S/63016, proiect cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN – Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Despre Asociatia “IDEI PENTRU VIITOR”

Asociatia s-a infiintat in anul 2004 in Ploiesti si a derulat cateva proiecte importante, din care amintim:  „Eu in EU”, desfăşurat in noiembrie 2007 in Bucuresti, la Targul de Carte Gaudeamus ce a avut ca scop informarea cetateanului despre efectele benefice ale integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Proiectul a avut o audienta de peste 100.000 de cetateni.

„Imagine! Romania” derulat in Decembrie 2008 la Londra, care a avut ca obiectiv promovarea imaginii Romaniei in Marea Britanie. Conferinţa cu tema imaginea României in Europa, s-a desfăşurat la data de 08 decembrie 2008, in sala Fyvie Hall din incinta Universitatii Westminster aflata in plin centrul Londrei. Conferinţa, realizata cu sprijinul Universitatii Westminster si al Academiei Diplomatice din Londra a fost moderata de catre Trevor Morris, fondatorul celei mai importante companii europene de relatii publice si comunicare, CHIME Communications si de asemenea profesor asociat al Universitatii Westminster.

In perioada 2009 – 2011 avem in derulare proiecte cu impact major in societate:  „Tineri Antreprenori in Scoala – TASK” si „O sansa in educatie pentru prescolari si elevi cu dizabilitati” cofinantate prin Fondul Social European – Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Asociaţia activează, de asemenea si in domeniul umanitar, cel mai recent proiect al sau fiind cel dedicat copiilor cu autism, proiect care a dus, printre altele si la înfiinţarea Asociaţiei “Stop Autismului”.

Va multumim pentru interesul acordat.

Cu stima

Mircea Fica, Presedintele Asociatiei „Idei pentru Viitor”