Lansare proiect “BRANCUSI- A Gateway to Europe’s Culture – Window to our hearts!”

Asociatia pentru cooperare Diana, lanseaza proiectul

“BRANCUSI- A Gateway to Europe’s Culture – Window to our hearts!”

Acesta este un proiect de schimb de tineri din cadrul programului Tineret in Actiune, ce promoveaza cetatenia activa, toleranta, prin crearea unei solidaritati intre tinerii ce provin din medii culturale, sociale si entice diferite.

In acest proiect sunt implicate trei  organizatii: una dinRomaniauna din Franta,si una din Cehia si 42 de tineri din cele trei  tari.

Ei se vor intalni timp de 12 zile inRomaniala Targu Jiu, unde vor avea loc diferite activitati de includere sociala si de creativitate. Tinerii isi pot dezvolta spiritul de echipa si abilitatile artistice, toate acestea conducand la dezvoltarea personala si la crearea unui suport pentru cooperare europeana. In cadrul proiectului vor avea loc seminarii si conferinte de presa, dezbateri asupra artei ca instrument de socializare si integrare, ca mijloc de dezvoltare a aptitudinilor, de combatere a excluziunii si saraciei.

De asemenea vor avea loc ateliere de lucru, jocuri de energizare si socializare, seri interculturale si alte metode de educatie non-formala.