Lansare “5 Licee 5 Teatre” – program educational pentru implicarea elevilor de liceu in activitati culturale

Luni, 31 octombrie 2011, incepand cu ora 11:00, se va lansa prima editie a proiectului “5 Licee 5 Teatre”. Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Centrul de Informare ONU pentru Romania, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER , va invita la evenimentul de lansare ce va avea loc in sala de festivitati a Colegiului National “Gheorghe Sincai” din capitala.

“5 Licee 5 Teatre” isi propune sa incurajeze implicarea liceenilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

 

Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu Centrul de Informare ONU pentru Romania, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER da startul luni, 31 octombrie a.c., unui  proiect cultural dedicat elevilor de liceu – „5 Licee 5 Teatre”. Situatia sociala actuala si  contextul educational romanesc fac ca educatia non – formala/ alternativa sa capete o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale.

 

150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membrii ai trupelor de teatru din scoli, vor putea viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti:Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Tineretului Metropolis si Teatrul Ion Creanga.

Liceele participante la prima editie “5 Licee 5 Teatre” sunt: Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu, Liceul Teoretic Al.I. Cuza, Colegiul National Gheorghe Sincai, Scoala Centrala, Liceul Teoretic D. Bolintineanu.

 

Trupele de teatru ale liceelor participante vor putea lua parte la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”. Proiectul se va finaliza cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului.

 

La conferinta de lansare a proiectului, ne propunem sa aflam impactul pe care programul il are  in randul profesorilor si elevilor implicati in aceasta prima editie.

 

Va asteptam cu mult interes luni, 31 octombrie 2011, ora 11:00, in Sala de festivitati a Colegiului National “Gheorghe Sincai” Bucuresti.

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

 

Irinuca Vaduva, Manager proiect

Tel.: 0213169922

E-mail: irinuca.vaduva@ecdl.org.ro