La Timisoara Business Days se deschide seria de conferinte “Orasul Viitorului – Infrastructura inteligenta”, un proiect derulat in parteneriat cu Siemens Romania

Bucuresti, 20 martie 2012 – Business Days impreuna cu Siemens Romania deschid miercuri, 28 martie 2012 seria de conferinte dedicate “orasului viitorului”. O suita de invitati de top, oameni vizionari din diverse domenii vor fi prezenti la Timisoara pe durata acestei conferinte, pentru a face o proiectie in viitor si a intelege incotro se indreapta atentia marilor companii, in ce domenii se investeste timp, energie, bani si inteligenta, care este viziunea lor legata de “orasul viitorului”. Scopul principal al conferintei este de a intelege ce provocari exista, care sunt pasii urmatori pentru a evolua si ce oportunitati se genereaza pentru mediul de afaceri prin aceste proiecte.

Tehnologiile si solutiile Siemens care vin in intampinarea acestor realitati pentru dezvoltarea sistemelor inteligente de transporturi sunt deja implementate in diverse orase ale lumii: sisteme feroviare si trafic inteligent, sisteme de asistenta a conducatorilor auto, echipamente pentru aeroporturile de maine. Aceste solutii vin ca urmare a nevoii oamenilor de a acoperi distante mari in timp scurt, avand in vedere totodata obiectivul de a oferi solutii tehnologice care sa asigure un nivel scazut al poluarii.

Cateva exemple de proiecte in acest sens sunt metrourile automatizate, sistemele de management al traficului, sistemele de plata electronica pentru calatoriile cu mijloacele de transport public, modernizarea instalatiilor de siguranta a circulatiei si coordonare a traficului feroviar, tramvaie cu podea joasa, etc.

Alaturi de infrastuctura, Siemens construieste solutii de viitor in sectorul industrial, energetic, si medical.

“Ne face o deosebita placere ca Siemens isi mentine statutul de partener al Business Days si in anul 2012. Compania noastra recunoaste necesitatea implementarii conceptului de “business networking” in mediul de afaceri local. Avem intotdeauna nevoie de parteneriate puternice pentru a ne atinge obiectivele de business. Prin intermediul conferintelor Business Days, Siemens va continua comunicarea strategiei de dezvoltare durabila prin crearea de solutii pentru orasul viitorului. Infrastructura inteligenta, interconectivitate, eficienta energetica, sisteme medicale performante, mediu curat- acestea sunt obiectivele pe care dorim sa le atingem prin dezvoltarea continua a tehnologiilor pe care le detinem. Dorim sa sprijinim in continuare proiectul Business Days si initiativa de a organiza evenimente dedicate antreprenorilor si managerilor si ne dorim ca acestea sa devina un standard al mediului de afaceri,” a declarat Cristian Secosan, CEO, Siemens Romania.

Despre Business Days

Evenimentele Business Days sunt organizate cu scopul de a dinamiza mediul de afaceri si sunt centrate pe subiecte de interes legate de antreprenoriat si management, oferind antreprenorilor si managerilor din companiile romanesti:

• idei inspirationale, exemple motivationale;
• analize pertinente;
• estimari ale trendurilor viitoare din diverse domenii;
• business networking de calitate;
• posibilitatea de a invata de la cei mai buni specialisti;
• posibilitatea de a identifica noi oportunitati, de a gasi potentiali parteneri de afaceri si colaboratori.

Timisoara Business Days este organizat de ADESCO (Asociatia Dezvoltatorilor de Solutii de Comunicare Online) si Newfield Consulting, cu sprijinul: AIMS Romania, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Complete Training, Facultatea de Economie si de Administrarea Afacerilor Timisoara (UVT), Pro Tours International, JCI Timisoara, West HR Club.

Coach advisor: Mihai Stanescu

Parteneri educationali: John Maxwell Team Romania, Tiffin University.

Parteneri logistici: Autonom Rent-a-Car, Bosch, Cramele Recas, Porsche Timisoara, Rentrop & Straton.

Parteneri: Aries Timisoara, AscentSoft, Biris Goran, Breb Consulting, Business Mentoring Program, Carnation Group, Creartiv3, Daedalus Millward Brown, Dale Carnegie Training, Dallmayr Kaffee, Editura Universul Juridic, Fundatia Post Privatizare, HART – Human Resource Consulting, Hategan Law Office, Lugera & Makler, Microsoft, Nikon, Promoteus, PwC, Qualteh, Raiffeisen Leasing, RMKT, Roland Garies Consulting, Rowmania, Romanian Business Leaders Summit, Rosenc, Rowmania, School for Startups, Siemens, Sinpro Timisoara, SMSlink.ro, Solutii Avansate, Tandem Call Center, UBIT – Incubatorul de Afaceri Software Timisoara, Unicredit Tiriac Bank, UPC Business, Wisehouse Productions.

Parteneri media: ARBO Interactive, e-Revista afacerii tale, BanatBusiness.ro, BestJobs.ro, Career Advisor, Cariere – Jurnal de leadership, CariereOnline.ro, HR Club, HR Manager, Manager.ro, LTV.ro, Manager.ro, The Money Chanel, Money.ro, Myjob.ro, Neogen.ro, PortalHR.ro, Radio Romania Timisoara, Sapte Seri, Transilvania Business, Tjobs.ro, Trilulilu.ro, TVR Timisoara, Tvt89, Zi de Zi Mures, Zumzi.

Contact:
Raluca Tarcea
Ofiter Relatii cu Presa
Business Days 2012
Telefon: +40 755 734 704
E-mail: raluca.tarcea@businessdays.ro