La Olimpiada Nationala de Matematica „Rezolvitorii 2.0” premiati si de ViitoriOlimpici.ro

Finala Olimpiadei Nationale de Matematica

La finala Olimpiadei Nationale de Matematica (editia 63), care a avut loc in perioada 3-6 aprilie, la Constanta pentru clasele VII – XII si la Bistrita pentru clasele V-VI, echipa ViitoriOlimpici.ro  a fost prezenta si a oferit premii speciale celor mai buni elevi, pentru rezultatele foarte bune obtinute atat la ONM cat si in cadrul concursului „Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro”. Pentru prima oara, au fost premiati si profesorii care au pregatit elevii premianti. Elevii au primit cate un laptop si o editie electronica a Gazetei Matematice. Gestul echipei ViitoriOlimpici.ro  este un semn al continuarii traditiei „rezolvitorilor de probleme de matematica” si in lumea dominata de internet si calculatoare.

 

In plus, cei mai buni elevi de la fiecare clasa au primit statutul de invitati in tabara nationala de matematica de la Campulung, organizata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania si de Intuitext, etapa finala a concursului „Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro”. La ONM 2012 Bistrita au participat 200 de elevi din clasele V-VI, 42 de profesori insotitori din toate judetele tarii si 25 de profesori de prestigiu si cercetatori in domeniul matematicii, care au alcatuit Comisia Centrala, iar la ONM 2012 Constanta, peste 450 de elevi participanti au trecut prin emotiile prestigiosului concurs.

 

Olimpiada de Matematica – Etapa Nationala este organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in colaborare cu Inspectoratele Scolare Judetene si cu sprijinul autoritatilor locale si judetene.

 

 

 

Despre „Viitori olimpici”

ViitoriOlimpici.ro este in acelasi timp o scoala si un concurs de performanta care se desfasoara online de-a lungul intregului an scolar, cu menirea de a pregati elevii pentru olimpiadele de matematica. La sfarsitul anului scolar, are loc etapa finala care reuneste intr-o tabara la Campulung Muscel atat pe cei mai buni participanti la ViitoriOlimpici cat si pe cei mai buni rezolvitori ai Gazetei Matematice.

In tabara, in afara de concursul de matematica scris si oral, un punct cheie il reprezinta lectiile de pregatire pentru performanta tinute de profesori, membrii ai Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Programul taberei are o parte recreativa importanta:  pictura, sport, foc de tabara, mini-concerte ale unor artisti locali si un traditional concurs de orientare legat de traditiile orasului si bineinteles, de probleme de matematica!

Mai multe detalii despre premianti sunt la http://www.viitoriolimpici.ro/stiri?id=130