La ce foloseste o baterie de laptop

O baterie de laptop este cea care ii ofera acestuia energia de care are nevoie sa functioneze. Este confectionata din materiale special concepute.

Exista baterie de laptop universala?

Exista pe piata baterii de laptop universale, care se potrivesc la mai multe tipuri de notebook-uri. Sunt special concepute in acest sens.
Nu lasa niciodata bateria laptopului tau sa se descarce in totalitate, caci acest lucru inseamna ca bateria se poate strica mai usor. Respecta toate instructiunile de utilizare, ceea ce inseamna ca acumulatorul va avea o durata mai lunga de viata. Bateria are nevoie de un ciclu de utilizare ce trebuie realizat frecvent.

Cum o pastrezi

In ceea ce priveste regulile de pastrare, trebuie sa stii ca bateria de laptop trebuie sa fie tinuta departe de surse de caldura, de aceea este bine sa ai un cooler. Acumulatorii se strica mai repede daca sunt tinuti in caldura, ei au nevoie de ventilatie. Nu tine laptopul niciodata pe perna sau pe o patura, caci favorizeaza ridicarea temperaturii.
Daca puneti bateria la pastrat, complet descarcata, atunci este posibil sa intre intr-o stare de descarcare profunda si sa nu mai poata fi folosita. Depozitarea unui acumulator trebuie facuta intr-un loc cu o temperatura care sa fie in jurul valorii de 20 de grade Celsius, astfel incat sa nu ii dauneze acestuia.
Nu exagera cu cicluri incarcare-descarcare a bateriei, pentru ca este un factor de stres pentru aceasta. Astfel, se poate defecta mai repede, ceea ce nu iti doresti, cu siguranta.

Pentru a prelungi autonomia bateriei laptop-ului, mergi la setari, in meniul Control Panel, apoi la Power Options si selectezi de acolo un mod de salvare a energiei. Este si acesta un mod de a prelungi viata acumulatorului tau.
Ca sa economisesti energie, opreste retelele de Bluetooth si Wireless. Iti va asigura o autonomie mai mare.
O bateria de laptop are estimata perioada de folosire de circa trei ani, dupa care trebuie inlocuita cu una noua. Poti sa cumperi baterii de pe internet sau de la magazinele de profil.