Knauf Insulation sustine cea de-a VII-a editie a Anualei de Arhitectura

Knauf Insulation, un important furnizor de solutii de izolare, este alaturi de arhitectii romani la cea de-a VII-a editie a Anualei de Arhitectura. Evenimentul organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti, se desfasoara in perioada 14 – 28 mai, la Sala Dalles. Conferintele si dezbaterile organizate in cadrul Anualei, au in centru o tema de actualitate: spatiul public – in contextul actual.

Anuala 2009 se doreste a fi o platforma de dezbatere a situatiei spatiului public bucurestean, a proiectelor care il pot modela si a strategiilor urbane care ii lipsesc. Obiectivul principal al Anualei 2009 este acela de a stabili un dialog eficient si educativ intre specialistii internationali si locali, dar si intre arhitecti si locuitorii orasului, beneficiarii finali si reali ai proiectelor publice.

„Am ales sa sustinem editia de anul acesta a Anualei de Arhitectura, in primul rand pentru ca tema acestei editii este una de interes pentru noi toti – spatiul public. Vrem sa ne implicam in gasirea celor mai bune solutii pentru remodelarea spatiului in care traim. Knauf Insulation, prin produsele pe care le furnizeaza, poate reprezenta o alternativa. Vata minerala bazaltica, folosita pentru izolarea fatadelor diverselor tipuri de cladiri este o solutie de necontestat, care, pe langa reducerea substantiala a pierderilor de caldura, confera cladirilor un design nou” a declarat Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation.
Knauf Insulation recomanda folosirea placilor de vata minerala bazaltica pentru izolarea fatadelor/peretilor exteriori ai cladirilor pentru reducerea substantiala a pierderilor de caldura datorita excelentelor proprietati termoizolante, dar si pentru obtinerea unui climat agreabil in interior datorita asigurarii circularii aerului (cladirea „respiră”). Alte avantaje ale placilor de vata minerala bazatica sunt: protectia contra zgomotelor exterioare, rezistenta ridicata contra incendiilor (clasa de protectie la foc A1). Vata minerala bazaltica este neutra din punct de vedere chimic, nu dauneaza sanatatii si este reciclabila. Este rezistenta in timp la imbatranire, nu se degradeaza, fapt pentru care isi mentine pe o perioada lunga capacitatea de izolare.

Despre Knauf Insulation

Parte a grupului german Knauf, Knauf Insulation este una din cele mai respectate companii de pe piata internationala. O dovada a expansiunii in plan international o reprezinta cei aproximativ 5.000 de angajati in peste 50 de tari din întreaga lume si 30 de unităti de productie in Europa, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite. Knauf Insulation a inregistrat cea mai rapida crestere din lume in domeniu, raportand o cifră de afaceri in 2007 de peste 1 miliard de euro.
Knauf Insulation produce o gama larga de produse pentru izolarea termica si acustica, precum si pentru protectia la incendiu a tuturor tipurilor de constructii, fie ele locuinte, cladiri comerciale sau parcuri industriale: vata minerala de sticlă, vata minerala bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat si placi de lemn-beton.