Knauf Insulation lansează o nouă generaţie de vată minerală pe piaţa din România

Bucuresti, 1 iulie 2009

Knauf Insulation, una dintre cele mai de succes companii, cu cea mai rapidă dezvoltare din piaţa materialelor de izolare, lansează o nouă generaţie de vată minerală obţinută cu ECOSE® Technology. Noua vată minerală este diferită de produsele tradiţionale de izolare pentru că este obţinută prin folosirea unei tehnologii brevetate, bazată pe materii biologice, de producere a unui liant fără formaldehide. Această tehnologie utilizează materii uşor regenerabile în locul produselor chimice pe bază de petrol.

Noua generaţie de vată minerală obţinută cu ECOSE Technology reprezintă un pas înainte pentru piaţa construcţiilor sustenabile, pentru că, în procesul de producţie nu sunt adăugate formaldehide sau fenoli. În comparaţie cu vata minerală tradiţională, produsele noastre contribuie nu numai la îmbunătăţirea calităţii aerului de la interior, dar şi la îmbunătăţirea sustenabilităţii clădirilor în care sunt folosite. Din punctul de vedere al utilizatorului final, pentru cei care doresc să trăiască într-un spaţiu prietenos cu mediul înconjurător, vata minerală cu ECOSE Technology este cea mai bună alegere.

Ce este ECOSE Technology?

ECOSE Technology este o tehnologie revoluţionară, nouă, de obţinere a unui liant fără formaldehide, pe bază de materii biologice, uşor regenerabile, care înlocuiesc produsele chimice pe bază de petrol. Această tehnologie reduce energia consumată şi asigură un grad ridicat de sustenabilitate. ECOSE Technology este protejată la nivel mondial prin numeroase brevete.

Care sunt avantajele vatei minerale obţinute cu ECOSE Technology?

Vata minerală cu ECOSE Technology oferă o manipulare mai uşoară, ceea ce înseamnă că produsul este mai plăcut la atingere, mai puţin prăfos, nu are miros şi este uşor de tăiat. De asemenea, vata minerală cu ECOSE Technology oferă un nivel de sustenabilitate care nu a mai fost atins până acum şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului din interiorul clădirilor, în comparaţie cu vata minerală tradiţională. De asemenea, produsul păstrează aceleaşi performanţe superioare pe care le regăsim şi la vata minerală tradiţională: proprietăţile mecanice, performanţele ridicate de izolare termică şi fonică, transmisia vaporilor de apă şi rezistenţă la foc.

Trecerea de la “galben” la “nuanţa maronie”

Vata minerală cu ECOSE Technology are o nouă înfăţişare. Datorită acestui nou liant se obţine o nuanţă maronie, naturală, fără adaos de coloranţi artificiali sau vopsea. Noua culoare a produsului poate fi remarcată foarte uşor prin ambalajul transparent.

Lansarea unei noi generaţii de vată minerală pe piaţa din România

Noua generaţie de vată minerală de sticlă a fost deja introdusă cu succes pe piaţa din America de Nord, Marea Britanie şi Spania. În luna iulie va fi lansată şi în România şi în alte ţări europene.

În ceea ce priveşte deschiderea pieţei faţă de această inovaţie revoluţionară, Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation România, a declarat: “Până în prezent am fost uimiţi de răspunsul favorabil primit din partea celor care activeaza pe piaţa construcţiilor, segment aflat într-o scădere semnificativă în acest moment. Arhitecţii sunt foarte încântaţi de sustenabilitatea noului produs, care a fost introdus pe piaţă într-un moment propice, în care cererea pentru produse de acest gen este în creştere.  De asemenea, antreprenorii şi instalatorii solicită acum în mod deosebit noile noastre produse datorită manipulării lor mai uşoare.”

Grad ridicat de sustenabilitate

Knauf Insulation susţine dezvoltarea sustenabilă şi protecţia climei globale. Responsabilitatea faţă de mediul înconjurător şi sustenabilitate au la bază o continuă evoluţie, precum şi efortul susţinut de depăşire a limitelor tehnologice. Introducerea unei noi tehnologii de obţinere a liantului este încununarea dezideratului companiei de a oferi clienţilor produse noi şi mult mai bune care să satisfacă cererea pentru produse sustenabile. Noua generaţie de vată minerală poate fi folosită în proiectele de construcţii în care este solicitată în mod deosebit folosirea de materiale regenerabile.

Prin lansarea noii generaţii de vată minerală cu ECOSE Technology, industria materialelor izolante asistă la cea mai importantă inovaţie de până acum.

Despre Knauf Insulation

Knauf Insulation este unul dintre producătorii de vârf, cu cea mai rapidă dezvoltare pe piaţa materialelor izolante; misiunea noastră este de a deveni lider mondial în sistemele de eficienţă energetică în clădiri. Valorile noastre, orientarea către client, spirit antreprenorial, deschidere şi angajament sunt forţele motrice ale afacerii noastre. Bazându-ne pe o experienţă de peste 30 de ani în domeniul eficienţei energetice, ne axăm pe asigurarea unei game complete de soluţii pentru clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale, precum şi pentru sectorul industrial. Angajamentul nostru este să oferim materiale de construcţii pentru îmbunătăţirea sustenabilităţii clădirilor; odată cu introducerea noii noastre vate minerale cu ECOSE Technology, Knauf Insulation îşi îndeplineşte acest angajament.

Compania Knauf Insulation este activă în  peste 50 ţări, având 30 fabrici ÅŸi aproape 5.000 angajaÅ£i la nivel mondial.  Compania, parte a grupului german Knauf – o afacere de familie -, continuă să se dezvolte puternic ÅŸi în ritm  constant la nivel operaÅ£ional ÅŸi financiar, atingând, în 2008, o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro.

Pentru mai multe detalii accesaţi: www.knaufinsulation.ro, www.ecose-technology.com,  www.knaufinsulation.com