Justitia e oarba! CNAS si MS sunt surde! Ne aude cineva?

In sistemul romanesc de sanatate, platim analizele din spitale cu pana la 1.500% mai scump.

Proces in instanta: Tody Group vs. MS si CNAS

Obiectul: “Anulare act administrativ”

Sentinta curtii: nelegala

 “ In cursul zilei de Vineri, 4 martie a.c. ne-a fost comunicata sentinta. O gasiti aici http://www.tody.ro/document/2011-03-05-Sentinta-anulare-Ordin-decontare-pdf

Sentinta curtii este nelegala, instanta pronuntandu-se pe ceva ce nu am cerut si nu exista pronuntare pe fond cu motivare. Prin urmare vom face recurs.” – declara avocatul Madalina Marin.

 “Actul administrativ pe care il cerem anulat, respectiv Ordinul comun emis de MS si CNAS nr.265/408/01.04 2010 este antieconomic si indreptat impotriva gestionarii eficiente a banilor asiguratilor. MS si CNAS deconteaza cu pana la 1.500% mai mult pentru analizele de laborator efectuate in spitale fara respectarea unor standarde de cost. Toti vorbesc de subfinantarea spitalelor pe cind noi prezentam cifre care dovedesc contrariul. Ordinul contestat asigura suprafinantarea mascata a spitalelor cu plata pina la 15 ori mai mare facuta de MS si CNAS pentru analizele de laborator in comparatie cu pretul platit de MS si CANS laboratoarelor private prin efectul aceluiasi ordin. Vom face recurs si vom continua lupta impotriva masurilor paguboase ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.”  – declara Ec. Valeriu Todirascu, Manager General Tody Group. “

 Aceasta metodologie de decontare a facut posibil ca pacientul sa nu se mai poata apropia de sistemul public de sanatate.

 Rezolvarea poate veni prin votul camerei deputatilor la proiectul legii standardelor de cost in domeniul diagnosticului de laborator elaborat de Tody Group vezi aici:

http://www.tody.ro/document/2010-10-26-Legea-standardul-de-cost-in-domeniul-diagnosticului-clinic-de-laborator-pdf”

 PR Tody Group

Email: tody@tody.ro

              pr@tody.ro

Web: www.tody.ro