Jurnale si agende pentru o viata organizata


Fac eu ce fac si ma invart in lumea cadourilor, eu ma tin de ele si ele de mine. 

Odinioara, cand eram si eu la liceu, aveam un Jurnal pentru colegi, cu semnaturi, cu inimioare, cu numele lor, mici citate scrise de mana, copertile erau din plastic, frumos colorate. Tineam mici secrete ale varstei bine securizate, chipurile, erau de ordin personal. 

Agendele nu prea erau atat de intens utilizate sau cel putin nu imi amintesc sa fi observat trendul office de acum. Ma cam ‘deranja’ cand auzeam diferiti oficianti afirmand: ‘Sa-mi verific in jurnalul!’, ‘Mi-am uitat agenda acasa!’, motive mii si mii. Nu aveam dreptate, bineinteles, insa lucrand de-a lungul anilor gasesc rezonabil a nota pe fiecare zi in parte modalitatea de programare a serviciului, chiar si a treburilor casei, pentru a nu le omite. Utilitatea este si mai mare cand evenimente importante din trecut pe care nu ni le amintim instantaneu, pot fi usor identificate si folosite. 

La varsta scolara  Jurnalul avea alt sens…

Dand iama printre ofertele variate, detaliate si interesante, am auzit ca unii elevi o prefera sa scrie in agenda.  Utilitatea este data de elemente importante precum tiparit calendarul pe anul respectiv, sarbatorile religioase mentionate, spatiile pentru a scrie sunt suficient de mari pentru a nota cursiv si ordonat totodata, zilele enumerate astfel incat sa nu fie incurcate, in concluzie ar fi vorba despre ordinea de zi.

Am vazut agende vintage, ma opresc la acest cuvant care aduce ceva unic, sens clasic, caracteristic erei trecute, multe obiecte au devenit vintage, concept preluat de multe companii. Nimic rau in asta, insa cand pronunti vintage, gandul ma duce la ceva gen vin, masini vechi, haine chiar. Demn de notat amprenta termenului si pe obiecte, multe personalizate, aveand specificatia clara. 

Am vazut asocierea vintaj cu elegant, contradictoriu sau nu, ne adaptam tendintelor in domeniu, nu facem prea multa analiza. Orice obiect cu specificatia precizata daca are cerinta si este comercializat, atunci merita asocierea, o acceptare mutuala. 

Foarte interesant ca unele Agende cuprind inca foi veline, copertile fiind lucioase, ceea ce foloseam la scoala, unele sunt nedatate, alte exemplare au copertile din vinil maro, negru, gri conferind o nota de eleganta aparte, cand le vezi nu te poti opri sa nu ai in colectie asa ceva. Cateva mi-au placut in mod deosebit si le-am achizitionat. Un alt exemplar cu o pisica pe coperta m-a fascinat, prin prezentarea amuzanta Agenda cu pisica… in sfarsit am un Jurnal de scris pentru pisicuta mea, norocoasa, gandindu-ma ca si eu am avut evidenta mea, cand eram adolescenta, mici si nevinovate secrete scrise pentru mine insumi. Incarcatura emotionala devine destul de pregnanta cand imi amintesc de anii ‘88 – ‘93. 

Obiecte simple care ne ravasesc uneori sentimentele, trecutul si prezentul. Cadouri ce pot fi facute cu usurinta, tiparite in combinatii de culori si grafica de admirat, personalizate sau nu.

Si nu as putea sa inchei fara a sugera pravalia cu surprize.ro, locul unde am putut admira, cumpara si retrai vechi si placute amintiri.

Resursa: pravalia-cu-surprize.ro/agenda-jurnal-vintage-retro-nedatata-agende-si-jurnale-barbati-femei/