Jucariile Lego ii ajuta pe studentii din Londra la stiintele de calcul

LONDRA: oamenii de știință de calculator au făcut un model de lucru de mai multe milioane de lire sterline tehnologie cloud computing, folosind doar cărămizi Lego și o mână de  20 de mini-computere.

Universitatea din Raspberry Pi Cloud link-uri de proiect Glasgow împreună 56 Raspberry Pi placi de calculator în rafturi realizate din jucarii Lego, care imita funcția și Designul modular al infrastructurii cloud computing comercial.

În ultimii ani, cloud computing a devenit din ce în ce mai populare, cu marile corporații, cum ar fi Google, Amazon si Microsoft face investiții uriașe pentru a oferi software și resurse hardware pentru afaceri și utilizatorii de computere la domiciliu pe internet.

Cu toate acestea, furnizorii de servicii de cloud computing menține o mare de a păstra secretul asupra modului în care sistemele lor de lucru dincolo de software-ul disponibil pentru utilizatorii finali, ceea ce face dificil pentru cercetători și studenți informatică pentru a dezvolta înțelegerea practică a infrastructurii cloud.

Dr. Dimitrios Pezaros, Dr. Jeremy Singer, Dr. Posco Tso și Dr. David alb de Scoala de Computing Science Universitatea a dezvoltat proiectul Raspberry Pi Cloud pentru a extinde accesul la cercetare cloud computing și educație.

Lansat anul trecut, card de credit de dimensiuni Raspberry Pi necesită doar o tastatură și un monitor pentru a rula și a fost proiectat pentru a oferi tinerilor cu o introducere accesibil și flexibil pentru a științei de calcul. Fundația Raspberry Pi, de caritate care a dezvoltat hardware-ul, a vandut mai mult de 1,2 milioane de plăci de sistem până în prezent.

Student Richard Cziva, din Ungaria, a dezvoltat o interfață bazată pe web pentru a controla Raspberry Pi Cloud, ca parte a proiectului său final de an.

Richard a spus: “Cred că Raspberry Pi Cloud este un instrument foarte valoros pentru predare È™i eu sunt foarte multumit ca am fost capabil de a lucra pe ea am si fost capabil de a construi o înÈ›elegere foarte practică a modului în care activitatea centrelor de date cloud, È™i sunt controlate.