Jucariile din lemn – comuniune cu natura

Multi oameni simt o magie unica atunci cand intra in posesia unor jucarii lemn de la Iaia, uneori fiind chiar in imposibilitatea de a explica de ce. In ciuda disponibilitatii si a popularitatii jucariilor din plastic, jucariile din lemn sunt cu adevarat mai bune, decat jucariile din plastic. Lemnul este un material ecologic . Dupa ce viata jucariei din lemn se termina, ea poate fi reciclata in mod natural, si, daca este pusa in pamant, va deveni din nou o parte a naturii si nu va dauna mediului. Lemnul este un material sigur.

Un copil poate lua o jucarie din lemn in gura, fara nici un risc de otravire. Aceste jucarii pentru bebelusi sunt realizate din materiale naturale, spre deosebire de jucariile toxice ieftine din plastic, care uneori dauneaza sanatatii copilului. Caruselurile pentru bebelusi sau lantul sezeta sunt realizate cu bilute din lemn de calitate superioara, fiind intotdeauna bine lustruite, eliminand aparitia  ciupercilor sau a zgarieturilor.

Arborele este un material natural inmuiat in soare. O jucarie din lemn este o continuare a naturii in mainile unui copil. Umplut cu energie solara, lemnul atinge inima copilului, aducand asupra lui efecte benefice.  Impresiile vizuale sau tactile pe care bebelusii le primesc in timp ce ating cu manutele lor jucariile din lemn, contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, a gandirii creative si a fanteziei.

Jucariile din lemn miros a natura

Lemnul are un miros al naturii si o culoare placute, care afecteaza in mod pozitiv sistemul nervos al copilului. Spre deosebire de culorile acide ale jucariilor din plastic, un lemnul netratat, frumos colorat, calmeaza bebelusii. Acesta nu provoaca alergii, iar vopseaua cu  care se prelucreaza jucariile din lemn, nu este toxica. In mod ideal, aceasta vopsea este folosita la colorarea alimentelor. In compozitia vopselelor si a lacurilor nu exista formaldehide si alte impuritati toxice.

Jucariile din lemn ofera durabilitate

Jucarie carucior

Jucariile din material lemnos, sunt foarte durabile, nu se rup si nu isi pierd forma. In timp, dupa foarte multi ani, jucariile naturale, capata o culoare mai intunecata si poate ca vor fi putin zgariate, insa  acest lucru le va adauga doar valoare.  Jucariile din lemn reprezinta o experienta foarte importanta de a interactiona cu lumea lucrurilor reale. Majoritatea bebelusilor isi petrec timpul in patutul lor, iar sigura lor activitate este de a interactiona cu propriile jucarii. Jucariile, dau bebelusilor un sentiment de comunicare dinamica si fascinanta, iar acest lucru grabeste procesul de dezvoltare. In acest caz, jucariile din lemn vor ajuta la restabilirea unui sentiment de realitate.

Un copac este un material natural, iar jucariile din lemn sunt traditionale. Aproape in toate culturile, jucariile au fost intotdeauna fabricate din lemn. Si nu numai pentru ca in cele mai vechi timpuri nu existau alte materiale disponibile. Oamenii au inteles dintotdeauna ca pomul poarta o energie speciala, il transmite de la o generatie la alta si educa copilul sa respecte natura. Jucariile din lemn nu sunt supraincarcate cu functii.  La prima vedere, jucariile simple din lemn trezesc imaginatia copiilor si ofera un camp larg pentru diferite jocuri.