Jucăriile copilăriei și eterna fascinație față de acestea

Copilăria este perioada din viață la care cu toții ne gândim cu drag și cu un gram de nostalgie. Jocurile caracteristice copilărilei și extazul de a descoperi noi și noi bucurii sunt caracteristice perioadei în care orice părea posibil iar cea mai mare grijă pe care o aveam era să ne petrecem majoritatea zilei în compania jucăriile noastre preferate.

Jocul era principala metodă de cunoaștere a lumii înconjurătoare, distracția era mereu la ordinea zilei iar jucăriile erau prietenii noștri cei mai buni. Pornind de la cele mai simple și ajungând la adevărate opere de creație, jucăriile sunt o parte componentă a oricărei copilării fericite și, în cele din urmă, prietenii adevărați în descoperirea universului creației și imaginației.

Tu ce jucării de copii ai îndrăgit cel mai mult și ce amintiri plăcute ai legate de ele? De la animale de plastic, mașinuțe sau păpuși Barbie la puzzle-uri, mingi, căsuțe și jocuri pentru percuție, jucăriile pentru copii sunt adevărate surse de inspirație chiar și pentru adulți.

Luând în calcul tehnologizarea lumii moderne și ritmul alert în care se petrec tot mai multe schimbări, este firesc că și jucăriile copiilor de astăzi sunt diferite față de jucăriile copiilor din generațiile anterioare. Cu toate acestea, o parte din jucăriile clasice nu vor putea fi niciodată înlocuite și sunt preferate de generații întregi de copii care se îndrăgostesc iremediabil de ele.

De exemplu, cu siguranță încă sunteți fascinați de cubul Rubik, această jucărie extrem de populară chiar și astăzi! Inventat în 1977 de Erno Rubik, cubul a fost vândut în peste 300 de milioane de exemplare și a inspirat apariția multor altor modele asemănătoare, dar în forme geometrice diferite. Nimic nu poate egala fascinația celor mici când încearcă să rezolve misteriosul cub, poziționându-l, astfel, drept una dintre acele jucării ale copiilor care vor continua să fie preferate de milioane de mici prichindei de-a lungul timpului. Pe lângă caracterul fascinant, cubul e recunoscut deoarece e una dintre jucăriile de copii care contribuie la dezvoltarea creativității, gândirii analitice și persuasiunii.

Un alt exemplu clasic din serie jucării pentru copii este păpușa Barbie, cea mai populară păpușă a lumii, preferată de milioane și milioane de copii! Încă din 1997, acum 20 de ani, a fost depășit pragul de vânzări de un miliard de păpuși Barbie! E una dintre jucăriile copiilor care nu rămâne necunoscută nimănui și care fascinează prin faptul că rămâne, în continuare, atât de îndrăgită.

Acestea sunt doar două exemple că există jucării de copii care trec testul timpului și care vor fi familiare multor generații de acum încolo. Plăcerea de a îi vedea pe cei mici la fel de fascinați de jucăriile care ne-au marcat și nouă copilăria este o senzație inconfundabilă de bucurie, care ne va reaminti, cu drag, de micile momente care ne-au marcat perioada de formare.