Jocuri de mediu de Ziua Internaţională a Mării Negre

ONG Mare Nostrum a organizat sâmbătă, 29 octombrie 2011, la Tomis Mall Constanţa, evenimentul “Târgul Ludic”. Acesta s-a adresat instituţiilor de învăţământ constănţene şi s-a desfăşurat în cadrul Zilei Internaţionale a Mării Negre.
Prin intermediul acestui târg, elevii au avut ocazia de a se implica în jocuri şi activităţi distractiv–educative, vizând o gamă largă de aspecte de mediu. La eveniment au participat 30 de instituţii de învăţământ constănţene cu un număr de 123 de elevi şi 41 de profesori, la care s-au adăugat părinţii şi rudele elevilor participanţi. Printre jocurile care i-au încântat pe cei prezenţi, pot fi amintite: Eco-Fight, Black Sea Survival, puzzle-uri, Eco-Scrabble, diverse jocuri cu experimente legate de energii alternative şi regenerabile, precum şi jocuri de tip piticot cu teme de mediu. Nu au lipsit nici demonstraţiile de origami realizate de Andrei şi Dafina – artişti handmade.
De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment au fost anunţaţi şi câştigătorii concursului “Proiecţii în viitor–litoralul anului 2050”, care s-a adresat liceenilor din instituţiile de învăţământ constănţene şi a presupus proiectarea litoralului anului 2050 prin intermediul unor metode electronice originale. În competiţie au intrat 20 de aplicaţii şi au fost acordate trei premii, locurile I şi II fiind câştigate de elevii Liceului Teoretic “Ovidius”, iar locul III le-a revenit elevilor de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”.
“Din punctul nostru de vedere evenimentul a fost un succes. Şi spun acest lucru datorită feedback–ului primit de la profesori şi de la elevi. Atât cei mici, cât şi cei mari, au fost foarte încântaţi de ceea ce au făcut. Toate jocurile şi activităţile au fost apreciate pentru noutate, dar şi pentru caracterul lor informativ. Ne bucurăm că ne-am atins scopul, acela de a-i implica pe elevi într-o acţiune menită să-i facă să conştientizeze mai bine problemele cu care se confruntă mediul înconjurător şi suntem siguri că au înţeles că este necesar să protejeze natura. Având în vedere mesajul pe care am încercat să-l transmitem prin intermediul acestui târg, dar şi feedback–ul pozitiv primit de la participanţi, putem spune că vom face tot posibilul să permanentizăm acest eveniment”, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.
Scopul principal al evenimentului „Ziua Internaţională a Mării Negre” este creşterea gradului de conştientizare a autorităţilor locale şi a cetăţenilor, cu privire la necesitatea imperativă a unui management durabil al zonei costiere româneşti.
Parteneri: Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Fotografa.ro şi Observator de Constanţa, Blogatu.ro, Tomis Mall Constanţa