Job-ul la domiciliu, un trend din ce in ce mai puternic pe piata fortei de munca

MillionWins (www.millionwins.ro) propune solutii avantajoase de angajare intr-un domeniu in continua ascensiune.

Piata locurilor de munca este una foarte dinamica  in ciuda situatiei economice actuale. Dinamismul acestei piete este dat de catre capacitatile aproape nelimitate ale acesteia de a se adapta cerintelor angajatorilor care acum, mai mult ca oricand, cauta sa-si eficientizeze procesele din cadrul companiei prin a cere angajatilor un nivel sporit de productivitate. Productivitatea muncii prestate de angajati asigura eficienta companie si reprezinta un element care o diferentaza de concurenta, lucru foarte important intr-un mediu economic competitiv.

Cerintele de productivitate ale angajatorului pot determina o reactie de opozitie din partea angajatului, in momentul in care acesta din urma isi va simti lezate drepturile si libertatile. Un aganjat care incepe sa se simta exploatat si va sesiza ca angajatorul nu se preocupa si de bunastarea sa isi va pierde treptat interesul pentru munca pe care o desfasoara, iar productivitatea sa va lasa de dorit.

Pentru a se preznta atractivi si pentru a atrage angajati performanti, companiile lucreaza in permanenta la dezvoltarea unor solutii eficiente dar si putin costisitoare pentru a asigura conditii optime angajatilor. Una dintre aceste solutii este munca la domiciliu, care a castigat puncte importante de popularitate in ultimii ani si continua, devenind o tendita pe piata locurilor de munca, in specail pentru domenii care se bazeaza pe o intensa activitate online, cum ar fi IT, traduceri sau alte servicii oferite prin internet, cum ar fi videochat-ul.

Avantajele unui job la domiciliu sunt atat de partea angajatorului cat si a angajatului. Primul, daca decide sa lucreze doar cu angajati la domiciliu economiseste resurse importante prespuse de intretinerea unui birou. Poate totusi amenaja un spatiu intr-o zona accesibila, de preferat in zona centrului orasului in care activeaza, spatiu care va putea fi folosit pentru sedinte si intalniri intre angajati. Angajatorul va reusi astfel sa economiseasca resurse importante pe care le poate folosi pentru dezvoltarea companiei. Unele firme ar putea fi reticente in a-si incuraja oamenii sa lucreze la domiciliu deoarece considera aceasta o prea mare libertate care ar putea dauna rezultatelor profesionale ale angajatilor.

Aceasta libertate s-ar putea dovedi benefica, fiind un semn de incredere al compaiei fata e angajat, facandu-l pe acesta sa se simta apreciat, fapt care ar putea determina o mai buna productivitate a muncii. Din punct de vedere al angajatului, munca la domiciliu ar insemna, pe langa confortul oferit de propria locuinta, o economie considerabila de timp, data de eiminarea drumului la si de la birou, dar si o economie cu taxele pentrru transport, fie ca eeste vorba de benzina sau bilete ori abonamente pentru mijloacele de transport in comun.

Despre MillionWins.ro Studio:

MillionWins.ro Studio Videochat Romania este o  firma specializata in servicii de videochat. Cu o experienta de 7 ani, compania a dezvoltat studiouri de profil, cu echipamente de ultima generatie si amenajri exclusiviste pentru  a oferi cele mai bune conditii de angajare. Compania este intotdeauna in cautare de modele pentru video chat. MillionWins Studio doreste sa ofere publicului o imagine clara despre ce inseamna videochat-ul, incercand sa elimine preconceptiile care planeaza asupra cestui domeniu de activitate.