jmEvents anunta: Germania este urmatoarea destinatie pentru EUROPAfest Tour / PROMS Jazz & Classic

jmEvents, brand recunoscut international in organizare de evenimente si concerte, anunta continuarea concertelor PROMS Jazz & Classic in cadrul EUROPAfest Tour. In 2011, turneul european a entuziasmat publicul din Italia, Franta, Moldova, Romania si se va incheia in noiembrie in Germania.

 

Ultimele doua reprezentatii din cadrul EUROPAfest Tour au avut loc la Chisinau, Teatrul National “Mihai Eminescu” si Bucuresti, Hard Rock Café. Fiecare spatiu s-a dovedit neincapator pentru un public cucerit de interpretarile surprinzatoare, care a aplaudat prelung fiecare piesa, fiecare solo de jazz sau de clasic. Intre artistii europeni de pe scena si audienta s-a dezvoltat o comunicare intr-un crescendo emotionant, astfel incat la final publicul aplauda in picioare, cerand cu insistenta revenirea artistilor pe scena. Atmosfera, muzica de calitate, public entuziast – acestea sunt caracteristicile unui concert marca PROMS Jazz & Classic.

PROMS Jazz & Classic este o productie muzicala care iese din tiparele cunoscute. Concertul prezinta reinterpretari ale unor piese celebre in stil fusion jazz-clasic. In repertoriu se regasesc piese precum “Route 66”, “Eleanor Rigby”, “Perfect Day”, “Pour una Cabeza”, “Don’t Get Around Much Anymore”, “Need Your Love So Bad” “One Note Samba”, “Jamaica Farewell” si multe alte surprize. Conceptul PROMS Jazz & Classic este inedit, trecerea de la tango la blues si de la jazz la pop realizandu-se cu naturalete, virtuozitate si talent pe acordurile imbinate ale instrumentelor de jazz si clasic.

 

In opinia lui Luigi Gageos, producatorul PROMS Jazz & Classic: “Cel mai greu in acest proiect a fost sa reusim imbinarea a doua mentalitati diferite, evolutia muzicienilor de clasic fiind caracterizata prin precizie si rigurozitate, iar a celor de jazz de libertate si improvizatie, dar rezultatul este cu siguranta un fusion spectaculos. Trebuie sa fii intre spectatori o singura data pentru a te indragosti iremediabil de acest concept.”

Fiecare dintre membrii Orchestrei PROMS Jazz & Classic este o prezenta cunoscuta a scenelor internationale, evoluand fie ca solist de jazz, de clasic sau in orchestre de prestigiu. Liderul artistic al PROMS – Jazz & Classic este pianistul britanic de jazz Wayne Brown.

In perioada 2008 – 2010 au avut loc peste 40 concerte in 9 tari: Franta, Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Germania, Moldova si Romania. In 2011, EUROPAfest Tour prezinta PROMS Jazz & Classic in Romania, Germania, Italia, Franta si Moldova, cu suportul Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

Informatii suplimentare:

0740.759.566 | office@jmEvents.ro |  www.jmEvents.ro

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest