IT Assist lanseaza programe alternative de licentiere software pentru reducerea pirateriei

In conditiile economice actuale companiilor le este din ce in ce mai greu sa achizitioneze licentele software necesare pentru desfasurarea activitatii. Avand in vedere si nivelul ridicat al pirateriei software din Romania, de peste 66%, IT Assist propune o alternativa eficienta pentru companii: software livrat ca serviciu, cu plata lunara.

In conformitate cu ultimele date furnizate in Mai 2009 de asociatia mondiala anti-piraterie BSA (Business Software Alliance), pirateria software in Romania a scazut in ultimii 5 ani pana la un nivel de 66%, care situeaza Romania in a doua jumatate a unui clasament mondial. Acest nivel de piraterie se traduce prin faptul ca mai putin de 34% din utilizatorii de software sunt legitimi.

Marius Militaru, Director Marketing si Vanzari IT Assist, comenteaza cu privire la rata pirateriei: “Explicatiile pentru acest nivel ridicat al pirateriei sunt multiple, pornind de la educatia pietei pana la imposibilitatea de a plati costurile destul de ridicate ale produselor software. Pornind de la realitatile socio-economice ale mediului de afaceri din Romania, IT Assist propune cateva alternative prin care companiile intra in legalitate si nici nu isi impovareaza bugetele cu costurile initiale mari ale unor licente, pe care nu si le permit”.

MSP (Managed Service Provider) sau SaaS (Software as a Service) sunt sisteme moderne prin care utilizatorii nu mai platesc licenta software clasica sau echipamentele necesare ci serviciul pe care-l folosesc pentru a satisface o nevoie. Avantajele acestor sisteme de achiztie software si hardware deriva din faptul ca o companie nu mai trebuie sa investeasca masiv la achizitia unor programe software ci platesc exact ce au nevoie: serviciul respectiv. Avand in vedere ca plata se poate face lunar sau trimestrial pe masura ce serviciul este furnizat, se obtin avantaje semnificative din punct de vedere cash flow si buget financiar al companiei. Nu in ultimul rand, serviciile primite in aceste conditii sunt foarte flexibile si pot fi scalate oricand, functie de cerintele unui anumit moment.

“Consideram ca in conditiile economice actuale esalonarea costurilor si redimensionarea lor de la o luna la alta sunt argumente forte pentru o companie pentru a lua in considerare alternativele de software livrat ca serviciu. Costurile legate de utilizarea unui produs software sunt de multe ori mult mai mari decat pretul licentei initiale pentru ca trebuie luate in calcul si formarea de personal calificat pentru administrare, trainingul, echipamentele hardware necesare care costa uneori si de 2-3 ori mai mult decat licenta software-ului respectiv. De aceea ceea ce trebuie pus in balanta nu este doar costul licentei ci si conceptul TCO (Total Cost of Ownership) – costul total al utilizarii unui software. In cazul software-ului livrat ca serviciu aceste costuri sunt incluse in abonamentul serviciului, fiind nu numai mult redus dar si transparent si predictibil. In felul acesta ajutam companiile sa isi gestioneze mai bine bugetele si in paralel sa elimine problema pirateriei”, continua D-nul Militaru

IT Assist propune pentru inceput servicii antimalware (antivirus, antispam, antiphising, antispyware), e-mail, backup-ul datelor, configurarea si mentenanta retelei. In viitor gama de servicii care inlocuiesc software-ul sau hardware-ul clasic se va extinde si catre o suita de gestiune a documentelor de tip Office precum si alte aplicatii uzuale in cadrul unei companii.

Mircea Mitu, Director Tehnic IT Assist adauga: “In plus fata de avantajele financiare ale achizitiei de software ca serviciu, exista si avantaje semnificative de ordin tehnic care trebuie luate in calcul: eficienta si performanta unei administrari efectuate de profesionisti. Costul individual al unei companii pentru a specializa resursele interne la un nivel similar cu al specialistilor nostri este foarte mare si de cele mai multe ori nu se justifica din punct de vedere economic. De aceea multe companii decid sa foloseasca resurse IT nespecializate sau cel mult semi-specializate, ceea ce se traduce in cele din urma in pierderi semnificative legate de eficienta si calitate. Beneficiind de software livrat ca serviciu aveti acces la cei mai buni specialisti pentru administrarea profesionala a solutiilor respective”.

Despre IT Assist
Misiunea IT Assist este de a crea eficienta si valoare pentru clientii sai, intr-un strans parteneriat, prin oferirea de solutii si servicii IT la un nivel superior, create prin pasiunea si dedicatia pentru tehnologie avansata, inovatie si excelenta operationala.
IT Assist este furnizorul de servicii IT preferat atat de companiile ce aleg sa externalizeze complet departamentul IT, cat si de marile companii pentru care furnizeaza servicii sau solutii de inalta specializare precum si implementare de solutii IT in regim de “managed services”.

Pentru mai multe informatii despre IT Assist, nu ezitati sa ne contactati!

Marius Militaru
Director Marketing si Vanzari
0721.335.093
www.itassist.ro