Irina Socol, nominalizata in finala primei editii a Premiilor europene pentru antreprenoriat feminin

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Parlamentul Uniunii Europene.

Juriul competitiei „Premiul European pentru Antreprenoriat Feminin” a anuntat nominalizarile pentru 2010. Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania, se afla pe lista celor 16 antreprenoare din Europa nominalizate pentru lansarea unor afaceri de succes.

Premiile pentru categoriile Economie, Mediu, Stiinta, Studente antreprenoare – si cele speciale oferite de presa si de reteaua wimadame.com – se vor acorda in cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul Parlamentului European, pe 3 iunie 2010.

„Aceasta nominalizare este o mare onoare pentru noi si o reala surpriza pentru ca vine din partea unei puternice parti a presei, si anume presa economica europeana. Astfel de premii rasplatesc eforturile din ultimii 19 ani ale intregii echipe SIVECO Romania care s-au materializat in proiecte IT complexe si de succes. Ma bucur ca proiectele noastre din zona eBusiness dezvolta calitatea mediului economic, in timp ce proiectele noastre de eInclusion contribuie la reducerea decalajelor digitale si la imbunatatirea calitatii vietii pentru milioane de oameni din Romania, Europa si din lumea intreaga”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Juriul competitiei este format din redactori ai unor publicatii economice din Belgia si Franta si din consiliul de conducere al retelei wimadame.com, retea consacrata femeilor europene. Acest consiliu va avea cuvantul final in selectarea castigatoarelor.

„Evenimentul pe care il vom organiza la Palatul Parlamentului din Bruxelles urmareste punerea in valoare a femeilor care au reusit sa construiasca in Europa afaceri de succes. Este un prim pas prin care dorim sa rasplatim aceste reusite si sa le facem cunoscute. Premiile pentru cele sase categorii vor fi acordate in fiecare an intr-o capitala europeana diferita”, a declarat Martine Abbou, fondatoarea retelei Wimadame. (www.wimadame.com).

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul “Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.