Irina Socol a primit Premiul European pentru Antreprenoriat Feminin

Autoritatile comunitare se implica in stimularea antreprenoriatului feminin in Uniunea Europeana

Bucuresti, 4 iunie 2010 – Competitia “Antreprenoriatul feminin european” si-a desemnat castigatorii. Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania, a primit trofeul “Prix scientifique” din partea doamnei Constance Le Grip, membru al Parlamentului European, si a doamnei Barbara Drillsma, vicepresedintele Asociatiei Jurnalistilor de Stiinta Europeni, intr-o ceremonie organizata la Palatul Parlamentului European din Bruxelles.

Statisticile arata ca, la nivelul Uniunii Europene, doar 30% dintre femei sunt antreprenoare, autoritatile comunitare manifestand un interes crescut pentru eliminarea diferentelor de acest fel.

Irina Socol este prima femeie de afaceri din Romania premiata in aceasta competitie europeana.

Distinctia a fost acordata in prezenta reprezentantilor Parlamentului European si ai Camerei de Comert si Industrie din Paris care au tinut sa aprecieze si sa incurajeze initiativele feminine in lumea afacerilor europene.

Juriul competitiei a fost format din redactorii publicatiilor economice din Belgia si Franta si din consiliul de conducere al retelei wimadame.com, retea dedicata femeilor din Europa. Juriul a analizat cu obiectivitate performantele individuale ale fiecarei personalitati dintre cele 16 nominalizate in aceasta competitie.

Alaturi de Irina Socol, au mai primit premii: Adrienne Axler, director Sodexo (la categoria Economie), Liliana Andrade si Marcela Manrique (la categoria Ecologie), Isabella Lenarduzzi de la ISAMEDIA (Premiul Presei), Eugnie Triebel si Brangre Florin (Studente antreprenoare), Corentine Quiniou (Premiul retelei Wimadame).

„Este o mare onoare sa ma aflu in Parlamentul European, in prezenta a numeroase personalitati politice, alaturi de femei care au reusit sa faca afaceri de succes in Europa – adevarate personalitati. Premiul pentru antreprenoriat este o recunoastere pentru toti cei care au curaj, tenacitate, hotarare, femei si barbati care-si asuma responsabilitatea sa conduca afaceri. Acestia fac economia sa mearga. Consider premiul ca fiind unul de echipa, pentru ca, de 19 ani, alaturi de colegii mei, construim proiecte menite sa contribuie la eliminarea decalajelor digitale si implicit la imbunatatirea vietii oamenilor”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

 Ceremonia de premiere a inclus conferinta pe tema “Antreprenoriatul feminin  initiativa Comisiei Europene”, sustinuta de Anna Danti, director general Intreprinderi si Industrie in cadrul Comisiei Europene.

 Despre SIVECO Romania

 Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

 Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

 Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

 Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

 SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors  Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul “Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Pentru mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.