INVITATIE la conferinta de presa organizata de catre Colegiul Psihologilor din Romania

 

23 martie 2012

 

 

INVITATIE

la conferinta de presa organizata de catre Colegiul Psihologilor din Romania

Deoarece in ultima perioada a avut loc o crestere alarmanta pe teritoriul Romaniei a incidentelor violente ce au avut ca personaje persoane care au obtinut permisul de port-arma (vezi incidentul coaforul si altele), s-a nascut in mod justificat intrebarea: ”Cine autorizeaza psihologic acesti oameni pentru a detine permis de port-arma?”

La aceasta intrebare va raspunde presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, prof. dr. Mihai Anitei, intr-o conferinta de presa, organizata luni, 26 martie 2012, ora 11,00, la sediul situat in str. Stoian Militaru nr. 71, sector 4, Bucuresti .

Iata si cateva alte teme care vor fi abordate cu prilejul acestei conferinte de presa :

Mii de avize psihologice sunt emise in fiecare luna fara nicio acoperire legala sau metodologica, in timp ce majoritatea psihologilor atestati nu realizeaza aproape nicio examinare. Beneficiarii nu pot distinge intre un aviz psihologic emis legal si un aviz psihologic produs de catre o persoana fara competente profesionale. Statul roman nu detine nicio evidenta a examinarilor si interventiilor psihologice. Psihologii atestati isi disputa contractarea serviciilor cu furnizori de servicii care functioneaza in mod ilegal. In aceste conditii, a intrat in vigoare Dispozitia presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012 privind evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica, care prevede ca incepand cu data de 1 aprilie 2012 actele profesionale ale psihologilor se timbreaza. Efectele acestei masuri sunt menite sa elimine practica ilegala din serviciile psihologice, prin imposibilitatea ca firmele neautorizate sa intre in posesia timbrelor profesionale si implicit sa  presteze servicii psihologice. Evidenta profesionala va diminua prezenta pe piata serviciilor psihologice a unui numar atat de mare de avize psihologice, emise in conditii de ilegalitate. Costul timbrului profesional acopera cheltuielile de productie, transport, distributie si evidenta statistica realizate de catre compania nationala contractata.

 

 

 

 

Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania

Prof. dr. Mihai Anitei