Invitatie in secolul XIX cu Ioana Parvulescu la ICR

AsociaÅ£ia Română pentru Cultură, EducaÅ£ie ÅŸi Normalitate – ARCEN organizează miercuri, 18 mai 2011, începând cu ora 18.00, evenimentul „Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?”. Organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român ÅŸi Editura Humanitas, evenimentul o are ca invitată specială pe scriitoarea Ioana Pârvulescu, conferenÅ£iar la Universitatea din BucureÅŸti.
„Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?” este un eveniment care face parte din Programul de serate culturale pentru tineret, intitulat „Ceai, biscuiÅ£i, Cultură ÅŸi Normalitate” al AsociaÅ£iei Române pentru Cultură, EducaÅ£ie ÅŸi Normalitate – ARCEN, program care doreÅŸte promovarea, în rândul tinerilor, a unor personalităţi contemporane, încurajarea dialogului ÅŸi a dezbaterii între tinerii participanÅ£i ÅŸi personalităţile invitate, dar ÅŸi crearea unei alternative de petrecere a timpului liber.
Conferinţa scriitoarei Ioana Pârvulescu va fi însoţită de o expoziţie de pălării originale de sfârşit de secol XIX- început de secol XX, precum şi de o expoziţie de afişe publicitare de la începutul secolului al XX-lea, toate menite să introducă invitaţii în atmosfera acelor vremuri.
Afişele şi pălăriile aparţin colecţiei particulare a designerului Raluca Alexandru.
Participanţii la eveniment vor fi întâmpinaţi de muzica compozitorului Franz Liszt, dar şi cu ceai şi biscuiţi oferiţi de organizatori.
Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38, Bucureşti)
Intrarea va fi gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile.