Invitaţie de presă, Take Your Chance, Be the Change, Cafe-Verona

 România întâlneşte Africa! Dincolo de prejudecăţi!

 …o experienţă unică: 12 zile, 24 de tineri din 14 ţări

 …pentru o nouă generaÅ£ie de jurnaliÅŸti

Liga pentru Educaţie, Cultură şi Sport vă invită la conferinţa de presă ce anunţă începutul proiectului “ Take your Chance, Be the Change!” pentru o nouă generaţie de jurnalişti Europa-Africa! Kigali, Rwanda, 17-29 mai.

Conferinţa va avea loc miercuri, 11 mai, ora 11.00 în atmosfera intimă de la Cafe- Verona (str. Pictor Arthur Verona 13-15, Magheru).

Invitaţi: Mbela Nzuzi, realizator “Mbela Ciao” 10TV, Asztalos Csaba Ferenc, Preşedinte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi jurnalistele Maria Balabaş şi Irina Ursu. Ele vor pleca luni, 16 mai, către Kigali, Rwanda, pentru a se alătura celorlalţi 22 de jurnalişti din Europa şi Africa, într-un proiect unic despre ce înseamnă presă şi diversitate culturală.

Maria Balabaş este jurnalistă la Radio România Cultural, unde realizează emisiunea Dimineaţa crossover şi are experienţă şi în presa scrisă, publicând articole în Dilema veche sau pe www.contributors.ro. A primit premiul revistei “Actualitatea muzicală” pentru jurnalism de radio, a fost şi este implicată în multiple proiecte desfăşurate de Societatea Română de Radiodifuziune şi ocazional de ONG-uri.

Irina Ursu este corespondent de presă pentru emisiunea Caravana Romilor (difuzată pe OTV). A participat la training-uri internaţionale în domeniul jurnalismului, pe tema combaterii violenţei şi a discriminării. De asemenea, este fost corespondent din România pentru Radio BBC Three Counties UK.

Întâlnirea va fi moderată de Aniela Firulovic, vice-preşedinte LECS.

Detalii pe www.takeyourchancebethechange.com

Va rugam confirmaţi participarea la e-mail: aniela.firulovic@gmail.com

Pentru informatii suplimentare:

Maria Balabas

Tel. 0721 365 870

Irina Ursu

 Tel. 0728 959 085