Invitatie conferinta lansare proiect – Mergi mai departe, califica-te pentru un viitor mai bun! – 27.02.2012

COMUNICAT DE PRESA
Conferina de lansare a proiectului
Mergi mai departe, califica-te pentru un viitor mai bun!

In data de 27 februarie 2012 – Universitatea Politehnica din Bucuresti organizeaza conferinta de lansare a proiectului – Mergi mai departe, califica-te pentru un viitor mai bun! -, derulat in perioada iunie 2011 – aprilie 2013, in parteneriat cu Solid Consult Time S.R.L. Acest eveniment se va desfasura la sediul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 313, Sector 6, Cladirea Rectorat – Sala Senatului.
Obiectivul proiectului vizeaza facilitarea obtinerii de catre 168 persoane angajate in regiunea Bucuresti – Ilfov, a unor calificari actuale (in acord cu cerintele angajatorilor) si complete, prin dezvoltarea competentelor (cheie, tehnice generale, tehnice specializate) care, in acord cu standardele de pregatire profesionala, compun calificarile: comerciant – vanzator marfuri alimentare, operator in industria zaharului si produselor zaharoase, electronist aparate si echipamente de automatizari, operator in industria de medicamente si produse cosmetice, frigotehnist, operator in industria uleiului – aferente nivelului 2 de calificare.
Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.3 – Acces si participare la FPC.
Activitatea de constientizare si informare asupra serviciilor oferite prin proiect se adreseaza agentilor economici din regiunea Bucuresti – Ilfov si unui numar de 300 de angajati – publicul tinta. Prin desfasurarea de activitati de tipul consilierii profesionale, cursurilor de formare profesionala continua, certificarii competentelor de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) si acordarea de subventii de participare – absolvire, adersate grupului tinta– 168 angajati, se urmareste dezvoltarea capitalului uman si cresterea calitatii fortei de munca, in regiunea Bucuresti-Ilfov. In desfasurarea fiecarei activitati si in constituirea grupului tinta se vor promova si respecta principiile obiectivelor: Inovare si TIC , Egalitate de sanse si Dezvoltare durabila.
La eveniment vor participa reprezentantii Beneficiarului – Universitatea Politehnica din Bucuresti, reprezentantii Partenerului – S.C. Solid Consult Time S.R.L., angajatori – agenti economici din domeniul industriei si serviciilor din regiunea Bucuresti – Ilfov, reprezentanti ai AJOFM/ANOFM/MMFPS, precum si reprezentanti ai Mass-media.

Contact:
Ovidiu Rauca
Asistent manager
0736.383.466