INVITATIE CONFERINTA DE PRESA LANSAREA PROIECTULUI „DE LA INFORMATIE LA PARTENERIAT”

IRT_logo

Asociatia Institutul Roman de Training are placerea de a va invita la conferinta de presa de lansare a proiectului „De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional, proiect care se deruleaza in perioada septembrie 2009 – decembrie 2010.

Conferinta de presa va avea loc in data de 7 octombrie, incepand cu ora 11.00, la hotel Novotel, sala Paris Rive Gauche.

La conferinta de presa sunt invitati atat reprezentanti ai presei, cat si reprezentanti ai grupului tinta al proiectului.

Proiectul isi propune instruirea reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale si partenerilor sociali in domeniul aplicarii legislatiei privind accesul la informatiile de interes public (Legea nr.544/2001) si transparentei decizionale in administratia publica (Legea nr.52/2003), cu scopul de a se putea dezvolta ca puternici parteneri de dialog pentru institutiile publice.

Grupurile tinta carora li se adreseaza acest proiect sunt organizatii neguvernamentale, parteneri sociali si Comitete Sectoriale, entitati care indeplinesc functii importante de negociere si reprezentare a intereselor in societate, precum si de promovare a coeziunii sociale. Pentru indeplinirea acestor functii, capacitatea de a avea acces si de a utiliza informatii de interes public, precum si cea de a participa la, si de a influenta procesul decizional, joaca un rol esential.

Proiectul „De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3. „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile”, Apelul de propuneri 41.

Institutul Roman de Training (IRT) este o organizatie neguvernamentala, fondata in 2002, al carei scop este promovarea in Romania a educatiei pentru adulti. Activitatile IRT in domeniul fondurilor europene au constituit o prioritate pentru organizatie. Identificand nevoia de consolidare a capacitatii de absorbtie a fondurilor europene la nivelul institutiilor si organizatiilor din Romania, activitatea IRT in domeniu a constat atat in organizarea de cursuri de instruire cat si in formularea de rapoarte de evaluare a capacitatii de absorbtie a fondurilor europene.

Forma oficiala a comunicatului poate fi gasita pe site-ul www.irt.ro.Pentru mai multe informatii despre proiect va rugam sa accesati acest site.

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra print-un email la adresa: presa@transparenta.info, in care sa mentionati numele dumneavoastra si organismul de presa/organizatia pe care o reprezentati.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la:

Institutul Roman de Training

Adresa: Splaiul Unirii nr. 4, Bl. B3, Tronson II, Et. 1, Apt. 1, Sector 4, Bucuresti 040031

Tel./Fax: 021-3116855, 3116858

Persoana de contact:

Letitia Batfoi, Manager de proiect

E-mail: letitia.batfoi@transparenta.info

Logo FSE-RO_4