INVINGE FRIGUL CU UN ALT FEL DE FRIG, in cabinele criosaunelor CrioBio

Bucureşti, Romania – Fortifiaza-ţi organismul in timpul iernii şi invinge frigul cu un alt fel de frig, in cabinele criosaunelor CrioBio, in care se efectueaza proceduri de aerocrioterapie la -180°C. Criosauna nu previne şi nici nu trateaza gripa sau raceala, dar iţi intareşte organismul astfel incat acesta lupta singur impotriva viruşilor, racelilor şi oboselii. Aerocrioterapia imbunataţeşte performanţele sistemului imunitar, reduce stresul şi remediaza tulburarile de somn.

 

Stilul de viaţa nesanatos, stresul, alimentaţia necorespunzatoare iţi scad imunitatea, iar corpul nu mai poate lupta cu temperaturile scazute din timpul iernii, pe care le resimţi din plin. Ai nevoie de o revigorare generala a organismului şi de intarirea sistemului imunitar. Cum inca din antichitate frigul a fost folosit pentru efectele sale antiinflamatorii şi analgezice, pentru stimularea metabolismului, intarirea sistemului imunitar şi pentru tratarea leziunilor, şi tu poţi folosi acum frigul in avantajul tau. Progresul tehnologiei, iţi pune la dispoziţie temperaturi controlate, de pana la -180°C, in cabinele criosaunelor (proceduri de aerocrioterapie), pentru ca tu sa beneficiezi din plin de beneficiile oferite.

 

„Aerocrioterapia este o metoda ce consta in racirea simultana a intregii suprafeţe a corpului uman, in mediu gazos, la o temperatura foarte scazuta (-120º pana la -180ºC). Aceasta terapie este parte a medicinii integrative şi este destinata corectarii tulburarilor funcţionale şi astfel, prelungirii vieţii. Aerocrioterapia determina un lanţ de reacţii de aparare, dar fara a suprastimula mecanismele de termoreglare ale organismului. Raspunsul terapeutic apare prin mai multe mecanisme: stimularea sistemului adrenal, stimularea funcţiei lobului anterior al hipofizei, intervenţia sistemului neuropeptidelor şi formarii endorfinelor endogene. Mecanismele sanogenice ale aerocrioterapiei se bazeaza pe efectele anestezice, antiinflamatorii şi spasmolitice” a spus Dr. Raluca Ţugui, medic specialist recuperare, medicina fizica şi balneologie, in cadrul clinicii Bio Terra Med.

 

Organismul uman este extrem de complex şi are o capacitate de autovindecare extraordinara. In momentul in care este agresat cu un şoc termic el raspunde pe masura şi activeaza toate resursele pe care le are la dispoziţie  pentru a asigura supravieţuirea, inclusiv intarirea, fortifierea şi pregatirea organismului pentru iarna, prin ”calirea” lui. In acel moment se produce o comunicare extrem de rapida intre receptorii din piele şi hipotalamus care primeşte instantaneu informaţii despre agresiunea termica care s-a produs asupra organismului. Sunt alertate şi puse in funcţiune mecanismele proprii organismului pentru a menţine constanţi parametrii de termoreglare.

Deşi poate parea incredibil, organismul nu ingheaţa la aceste temperaturi. In primul rand, pentru ca timpul petrecut in criosauna este foarte scurt (120-180 secunde), in al doilea rand, pentru ca temperaturile scazute sunt obţinute gradual, in mod controlat. Sunt eliberaţi vapori de azot lichid pentru 2-3 secunde, apoi urmeaza o pauza de 40-60 secunde, in care organismul cedeaza caldura şi se adapteaza cu noua temperatura. Acest ciclu se repeta de cateva ori pana la terminarea celor 180 de secunde. Temperatura interna a organismului nu este afectata, doar temperatura pielii scade pana la 0°C. In plus, frigul din criosauna este uscat, nu este acelaşi frig pe care il simţim in timpul iernilor geroase, cu acele senzaţii de ”inţepaturi”. Temperatura in timpul procedurilor in criosauna este obţinuta prin evaporarea azotului lichid, care devine gazos (nu este toxic, el gasindu-se in aerul respirat in proporţie de 78%). Temperatura obţinuta nu se asociaza cu umiditate, ceea ce face ca procedura sa fie  suportabila pentru organism.

Dupa o serie de proceduri de aerocrioterapie, faci faţa mult mai uşor temperaturilor scazute de afara.

 

In Romania, criosaunele sunt prezente in 5 oraşe: Bucureşti, Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ. In Bucureşti sunt doua criosaune, in centrele CrioBio, din cadrul clinicilor Bio Terra Med din Primaverii (Str. Pictor Negulici nr. 27) şi Calea Griviţei nr. 3 (la intersecţia cu Calea Victoriei). Preţul unei proceduri variaza intre 60 lei şi 90 lei, in funcţie de abonamentul ales. Pentru programari este disponibil numarul de telefon: 0728.874.411.

 

Despre aerocrioterapie

Aerocrioterapia, practicata in cabinele criosaunelor, activeaza toate resursele fiziologice ale organismului, declanşand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.  Aceasta stimuleaza sistemul imunitar şi pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creşte capacitatea de efort fizic şi intelectual, ajuta la scaderea greutaţii corporale, reintinereşte pielea, creşte libidoul şi diminueaza consecinţele stresului zilnic. Aerocrioterapia are aplicaţii multiple,  de la estetica şi wellness (se „ard” pana la 1000 kcal/procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular, refacerea dupa efort sau accidentari), ameliorarea si tratarea diverselor afecţiuni, intr-un timp scurt.

Despre CrioBio

CrioBio este o companie romaneasca care a deschis primele centre de aerocrioterapie din Bucureşti. De asemenea, CrioBio comercializeaza cabinele de aerocrioterapie/criosaune. Acestea pot fi instalate in clinici medicale, saloane de infrumuseţare, centre sportive, sali de fitness, staţiuni, sanatorii, acasa. Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.facebook.com/pages/Criosauna-Bucuresti/259709214059346 sau www.criobio.ro.