Investiție de peste 15 milioane euro în modernizarea Alpin Resort Hotel

Poiana Brașov, 9 mai 2010 – Alpin Resort Hotel, complexul hotelier din Poiana Braşov se relansează prin noile servicii și facilități de 5 stele puse la dispoziția oaspeților săi, care includ alături de noul Spa, Alpin Vitarium, restaurantul cu specific mediteranean, dar și apartamentele rezidențiale și grădina de 500 mp. Remodernizarea complexului și aducerea la nivelul de 5 stele precum și transformarea acestuia într-un veritabil resort hotelier a fost posibilă prin investiția de peste 15 milioane de euro.

În comparație cu anii anteriori cifra de afaceri a complexului Alpin Resort Hotel, companie cu capital 100% românesc privat, a crescut cu 20%, un aport important în această creștere datorându-se Spa-ului, în care s-au investit 700.000 euro din totalul sumei destinate remodernizării.

„Brandul Alpin a fost lansat încă din 1976 în Poiana Brașov, fiind considerat de pe atunci cel mai exlusivist hotel din România. Reamenajarea și modernizarea complexului Alpin a început încă din 2005, iar până în prezent putem spune că am finalizat proiectul de peste 15 milioane de euro, prin realizarea unei aripi rezidențiale cu 114 apartamente de lux de 5 stele, noului restaurant mediteranean de 5 stele À Propos, grădinii și bineînțeles Alpin Vitarium Spa. Spațiul renovat este de peste 19.000 mp, din care 18.000 mp sunt destinați Aparthotelului de 5 stele, 800 mp Spa-ului Alpin Vitarium, iar 200 mp restaurantului À Propos”, a explicat Roxana Aron, Director General Alpin Resort Hotel.

Alpin Resort Hotel pune la dispoziția clienților săi atât camere duble de 4 stele, cât și apartamente rezidențiale de 5 stele cu două dormitoare, fiecare cu grup sanitar propriu, living și terasă comune. Majoritatea investiției s-a concetrat pe realizarea Aparthotelului de 5 stele în care s-au investit peste 14 milioane de euro. Alături de restaurantul Tosca de 4 stele, decorat în stil clasic, cu o capacitate pentru 200 persoane, care combină spațiile deschise cu separeuri discrete ce oferă intimitate și confort, în vara anului 2010, a fost deschis și restaurantul À Propos, care aduce gastronomia franceză și mediteraneană, prin preparatele gourmet și ambientul rafinat. Realizarea restaurantului À Propos a presupus o investiție de 200.000 euro.

Deoarece Poiana Brașov este o stațiune cunoscută pentru organizarea diverselor conferințe și seminarii corporate, Alpin Resort Hotel își întâmpină clienții din companii cu 38 de săli special amenajate pentru acomodarea optimă a unui număr cuprins între 10 și 500 de persoane.

De asemenea, pentru a oferi oaspeților săi o experiență completă, la Alpin Resort Hotel se pot practica numeroase activități precum drumeții, echitație, plimbări cu ATV, barbecue și spații de joacă pentru copii, iar finalul zilei poate fi petrecut fie prin degustarea unei băuturi fine în bar-clubul hotelului sau prin participarea la spectacolul culinar de la unul dintre cele doua restaurante.

Investiția în Spa a fost gândită în armonie cu Aparthotelul de 5 stele tocmai pentru a accentua calitatea produsului hotelier. Piscina semiolimpică era deja un atu pentru hotel, astfel încât realizarea Spa-ului Alpin Vitarium a venit anticipând o necesitate naturală a secolului și anume nevoie pentru relaxare a omului modern care înțelege că îngrijirea permanentă întreține starea de bine și eficiența într-o lume a stresului.

„Cererea pentru Spa este în creștere, la fel cum este și piața Spa din România. Trebuie însă să ne concetrăm pe Spa-ul autentic, pe orientarea către gustul oaspeților și performanță, care sunt elementele cheie ce ne asigură poziția privilegiată a unui produs hotelier complex, competitiv internațional, cu un grad de ocupare mediu anual ce depășește 70%”, a completat Roxana Aron.

Pentru a oferi servicii de calitate în dezvoltarea proiectului, Alpin Resort Hotel a colaborat cu diferiți furnizori din Germania pentru a achiziționa echipamente de ultimă generație. De asemenea, amenajarea hotelului s-a făcut sub supravegherea arhitectului Cătălin Ion, iar spa-ul sub îndrumarea consultantului specialist în Spa, Lăcrămioara Moroianu. În plus la Alpin Vitarium Spa se utilizează proceduri, terapii faciale și corporale revoluționare, noi pentru România, cu produse bio, cum sunt: ritualurile senzoriale, hidrocolonoterapia, Intraceuticals – aparatul Madonei și Velasmooth – un aparat pentru remodelarea corporală. În primăvara 2011 la toate aceste terapii există o reducere de 15%, cu prețuri variând între 60 și 559 lei.

Despre Alpin Resort Hotel
Alpin Resort Hotel, cel mai complex produs hotelier din Poiana Brașov, pune la dispoziția clienților săi 114 apartamente executive de 5 stele, toate cu vedere asupra munților. Recent deschis Alpin Spa Vitarium oferă servicii de lux pentru sănătatea si reechilibrul vital dintre minte și corp. Complexul hotelier oferă de asemenea 2 restaurante de 4 si 5 stele, Tosca respectiv A propos, un bar club si diferite activități de recreere precum drumetii, echitatie, plimpari cu ATV, barbaque, spatii de joaca pentru copii. Pentru mai multe detalii vizitati www.hotelalpin.ro