Investitie de 15.000 de euro intr-un magazin online de accesorii pentru femei – www.idealboutique.ro

Tanara antreprenoare Alexandra Popa (26 ani) a lansat in octombrie 2010 magazinul online de accesorii www.idealboutique.ro, in urma unei investitii initiale de 15.000 de euro pe care se asteapta sa o recupereze in jumatate de an. Fondurile au fost folosite pentru constituirea stocurilor, branding si dezvoltarea site-ului de shopping online, promovare si cercetare de piata.

„In domeniul accesoriilor pentru femei, cererea este in crestere, mai ales pentru accesorii de calitate accesibile ca pret. Cu exceptia brandurilor locale si a celor internationale, nu exista branduri care sa ofere clientelor accesorii – in special genti – din  piele naturala, convenabile ca pret, dar si in tendinte,” spune Alexandra Popa, concluzionand principalele rezultate ale studiului sau de piata.

In promovarea afacerii, antreprenoarea a ales sa se concentreze in special pe media sociala si online. Cel mai important instrument fiind pagina dedicata de Facebook – cu peste 600 de fani in acest moment. Promovarea a fost completata de  organizarea unui eveniment de inaugurare de doua zile, la care au fost prezente 80 de persoane si in timpul caruia s-au achizitionat aproximativ 60 de produse. Cel mai solicitate produse au fost curelele si manusile, spre deosebire de mediul online, unde gentile si hainele de blana au tinut capul de afis. In prezent exista pe site peste 50 de modele de tinute si accesorii realizate din piele naturala sau blana. Numarul de vizitatori in medie, la 3 sapt de la lansarea site-ului, a fost de aprox. 130 vizitatori pe zi, trecand pana in prezent ‚pragul’ magazinului online peste 1100 vizitatori. Comenzile vin atat din Bucuresti, cat si din tara.

Un plus pe care il aduce agazinul online www.idealboutique.ro este faptul ca ofera posibilitatea de a vedea texturile si culorile materialelor fotografiate in amanunt. Astfel, clientele apreciaza exact marimea fiecarui produs si vor lua decizii de cumparare de care pot fi sigure si multumite.

Pentru mai multe informatii, contactati-ne la olivia@biotic.ro

Olivia Dutu

olivia@biotic.ro

www.idealboutique.ro