Investitia In Aur, Lingouri De Aur

Investitia in lingouri de aur poate fi o idee buna. Aurul este un metal care isi pastreaza luciul si nu tinde sa rugineasca de-a lungul timpului. Pretul aurului a crescut rapid in ultimii 10 ani, astfel ca investitia in aur devine o oportunitate pentru investitori.

Dar, inainte de a investi trebuie sa stiti in ce veti investi si cel mai important, sa intelegeti pe deplin toate riscurile implicate. Aur nu va fi niciodata lipsit de valoare, dar pretul poate scadea de la nivelurile actuale ridicate.

Investiti in aur este destul de dificile, sumele riscate in a fi pierdute sunt destul de mari, astfel ca aceasta investitie necesita cunostinte.

Aici sunt cateva sfaturi cu privire la investitia in lingouri de aur si alte tipuri de investii:

In primul rand trebuie sa va decideti asupra bugetului, si in functie de acesta sa decideti ce aur doriti sa cumparati. Trebuie sa luati  in considerare cantitatea de aur pe care doriti sa o achizitionati. Sa aveti in vedere faptul ca achizitionarea unei cantitati mici de aur nu poate fi benefica pentru dvs. deoarece veţi plati mult mai mult decat in cazul achizitionarii unei cantitati mai mari de aur.

In momentul cand a-ti stabilit  limitele  bugetului trebuie sa luati in considerarea de asemenea, depozitarea si transportul aurului, si daca investitia in aur este fizica. Alte opţiuni includ ETF-uri de aur, lingouri de aur si schimburi de aur.

Cumpararea unei monede de aur poate avea, de asemenea, o valoare suplimentara pentru colectionari, pretul va depinde de raritate, de varsta si starea monedei.

Trebuie sa investiti doar in ceea ce va puteti permite, chiar daca aurul este costisitor puteti cumpara monede mici, ale caror preturi se incadreazea in bugetul dumneavoastra. Alternativ, puteti obtine ETF-uri in aur sau mai multe schimburi.

De asemenea, inainte de a cumpara aur ar trebui sa comparati preturile aurului deorece preturile difera la fiecare dealer.

Se stie ca aurul este un metal pretios, iar daca investiti in aur fizic, acesta trebuie stocat. Un seif este o modalitate de a mentine investitia in siguranta. ETF-urile si alte schimburi nu au aceasta problema.

Trebuie sa aveti rabdare, pentru  pretul aurului fluctuaza, nu va grabiti sa il vindeti.

Investitia in aur, si in special in lingouri de aur, este si va ramane o oportunitate deschisa si de viitor pentru toti cei care isi doresc si isi permit o astfel de investitie.