Invata robotica si programare | inventeaza.ro

Ti-a trecut pe la ureche termenul de “Arduino”, nu prea stii cu ce se mananca, dar vrei sa inveti cum sa il incluzi in proiectele tale? Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro) te asteapta la workshop in data de 2 iunie 2012!

Workshop-ul este 100 % practic, vom lucra impreuna vreme de cinci ore pe platforma Arduino. Fiecare va avea la dispozitie un Kit Arduino pentru incepatori, care contine led-uri, senzori de lumina, butoane, buzzere, fire de conectare, plus alte cateva componente (senzori de distanta, senzori de temperatura, accelerometru) – mai exact tot ceea ce ai nevoie ca sa poti explora bazele a ceea ce poate face Arduino.

Vom incepe cu lucruri foarte simple, cum ar fi aprinderea unui led, vom trece prin citirea de senzori (nivel de iluminare), vom adauga apoi alte cateva componente simple proiectului nostru (butoane si buzzer-e), iar apoi vom trece la lucruri mai complexe. Vom folosi combina senzorii de distanta si lumina cu buzzerul ca sa generam sunete controlate de miscarea mainii (cam ca aici, dar cu efecte sonore ceva mai modeste)

Formatori:

Ionut Cotoi

S-a apucat de programare pe la varsta de 10 ani, pe vechile HC85 produse de ICE Felix. Un pic mai tarziu, a descoperit electronica, iar pasiunea sa pentru software a fost inlocuita de entuziasmul de a construi lucruri.
Peste cativa ani a descoperit ca le poate imbina foarte bine pe amandoua si asa a inceput sa experimenteze cu microcontrolere lasand usor electronica analogica in urma.
Acum, impreuna cu cativa oameni pasionati de tehnologie isi urmeaza hobby-urile descoperite in copilarie si incearca sa aduca un plus comunitatii locale de hacking.
Este radioamator autorizat din 1997, cu indicativul YO3JON.

Constantin Craciun

Pasionat de “open source hardware” si robotica in special, construieste, testeaza, reconstruieste aparate care de care mai traznite.
Este interesat de orice zboara, inoata sau alearga si se poate controla de pe calculator sau telecomanda dar este cu adevarat fascinat de robotii autonomi (care respecta legile roboticii ale lui Asimov desigur).
Si cum cine se aseamana se aduna, a fondat impreuna cu alti pasionati Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret pentru a veni in sprijinul atat al celor care doresc sa invete cat si celor care doresc sa exceleze in electronica.

Vei avea nevoie de laptop pentru a participa, daca nu ai unul te rugam sa ne anunti in prealabil ca sa te putem ajuta.

Locatie: Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret, zona Piata Sudului, Soseaua Oltenitei 103, Sector 4, Bucuresti, Romania.

Pret: 89 RON

Costul include toate materialele suport si echipamentele folosite la workshop. Elevii si studentii beneficiaza de o reducere de 20%. Cei care sunt membri la hackerspace-ul inventeaza.ro beneficiaza de o reducere de 20%. Participantii vor primi o diploma de participare si materialele prezentate in cadrul cursului.

Inscrierea se poate face online prin completarea formularului de pe http://www.inventeaza.ro la sectiunea cursuri.