Introduce Apple un smartphone dual SIM?

Apple a lansat pentru iOS 12 a cincea versiune beta pentru modele compatibile cu iPhone si iPad. Actualizarea noului model dezvoltat iOS beta 5 include o gramada de functii noi, inclusiv controale pentru meniul de “Control Center” mai inchise si un nou ecran de pornire pentru aplicatia preincarcata Photos.

Gigantul de la Cupertino a adus, de asemenea, unele dovezi care sa indice dezvoltarea unui iPhone dual-SIM. In mod similar, exista o imagine care sa sugereze dezvoltarea unui nou model AirPod care ar putea include suportul de incarcare fara fir.

In lista noilor caracteristici, iOS 12 cu a cincea versiune beta are referinte la “al doilea statut SIM” si la o a doua stare SIM “, dupa cum reiese din 9to5mac. Noua versiune are o componenta numita” dispozitiv dual sim “pentru a sugera dezvoltarea unui model de iPhone dual-SIM.

Compania Apple a anuntat cu ceva timp in urma ca are in vedere lansarea unei optiuni de cartela dual-SIM pentru modelele mari de iPhone in acest an, care ar putea sa debuteze cu un ecran de 6,5 inch.

Prezenta unei optiuni pentru cartela dual-SIM pe iPhone, daca devine realitate, va permite utilizatorilor sa utilizeze cu usurinta doua cartele simultan. Un numar mare de furnizori de smartphone-uri Android pe piete, cum ar fi state precum India si China, ofera deja suport dual-SIM pe dispozitivele lor emblematice.

In afara de dovezile privind suportul dual SIM, dupa cum noteaza Apple Insider, iOS 12 odata cu ceea de-a cincea versiune beta addce o saturatie crescuta a Wallpaper-ului. De asemenea, actualizarea a inclus noi pictograme pentru albume de tip media din aplicatia Photos, alaturi de un nou ecran de pornire.

In plus, exista o noua imagine a carcasei AirPods, care aparent dezvaluie o schimbare de design si prezenta unei incarcari fara fir Qi standard. Apple a adaugat, de asemenea, trucuri cum ar fi o optiune de tip “Partajati pe dispozitive” in sectiunea Ora de ecran si un text mai mic pentru butonul “Stergeti toate notificarile” pentru a sterge toate notificarile.

Exista, de asemenea, noi tonuri de conectare si deconectare pentru FaceTime.

Cel mai recent dezvoltator iOS dezvaluie si noi caracteristici HomePod. Aceste caracteristici sunt concepute astfel incat sa permita utilizatorilor sa trimita si sa citeasca mesaje, sa adauge memento-uri, sa creeze notite si sa efectueze apeluri telefonice utilizand HomePod si va fi disponibil in viitor prin functia “Solicitari personale”.

O versiune beta privata a sistemului de operare HomePod a sugerat saptamana trecuta disponibilitatea suportului pentru apelurile vocale prin difuzorul inteligent al Apple. In prezent, utilizatorii nu pot efectua direct apeluri telefonice utilizand HomePod, desi exista o optiune pentru a transfera apeluri de la un iPhone la HomePod si a-l utiliza ca difuzor.

Utilizatorii Apple cu toate modelele iPhone, iPad si iPod touch care ruleaza pe platforma iOS 11 sunt eligibile pentru a obtine noua versiunea beta 5 a iOS 12.
Fii la curent cu noutatile din domeniul electronicelor.