Între 18 și 20 aprilie, studiezi ca în străinătate, chiar în București. EDMUNDO Academy îți aduce profesori internaționali la clasă!

Elevii și studenții care își doresc să studieze în străinătate au acum șansa de a experimenta în România cum se desfășoară cursurile în cadrul unei universități internaționale. Timp de 3 zile, între 18 și 20 aprilie 2012, în cadrul Universității Româno-Americane din București, candidații selectați să participe la EDMUNDO Academy vor lua parte la cursuri interactive, dialoguri si activități educaționale și sociale, asemenea celor dintr-un campus internațional, fără a fi nevoiți să călătorească mai departe de București.

EDMUNDO Academy oferă contactul direct cu profesori de la 6 universități din Marea Britanie, Olanda și Belgia, precum și cu profesori din SUA ce predau în cadrul Universității Româno-Americane – gazda evenimentului. Universitățile internaționale ce susțin evenimentul sunt: Coventry University (UK), University Campus Suffolk (UK), University of Worcester (UK), London School of Business and Finance (UK), University of Groningen (Olanda), Vrije Universiteit Brussels (Belgia). Profesorii prezenți au, pe lângă pregătirea academică excelentă obținută în sisteme educaționale cu tradiție, o bogată experiență profesională, având în spate ani de practică drept profesioniști în domeniul în care activează.

Fiecare participant va putea alege una dintre cele trei specializări: Business (Afaceri), Computer Sciences (Informatică) sau Social Sciences (Științe sociale). Cursurile vor aborda atât domenii mai comune (Afaceri, Management, Marketing, IT, Psihologie) precum și materii care nu se regăsesc în mod normal în programa prea multor universități din România: Computer Games Design (design-ul jocurilor pe calculator) sau Criminologie. Toate activitățile se vor desfășura integral în limba engleză, motiv pentru care tuturor participanților le este solicitat un nivel avansat de cunoaștere a acestei limbi.

Experiența EDMUNDO Academy este completată de activități recreative, care facilitează interacțiunea eficientă atât între studenți cât și cu noii lor profesori, petreceri studențești specifice campusurilor internaționale, la care participă chiar și profesorii și, nu în ultimul rând, meniul la cantina academiei, asemănător celor servite în cantinele internaționale.

Elevii și studenții interesați se pot înscrie până pe data de 13 Aprilie 2012 pe site-ul http://academy.edmundo.ro, selecția fiind facută pe baza unui eseu motivațional pe tema «De ce îmi doresc să studiez în străinătate?», evaluându-se astfel nivelul de cunoaștere al limbii engleze precum și motivația studentului.

Înființat în anul 2007, EDMUNDO este un serviciu ce oferă GRATUIT consiliere pentru studii în străinătate, reprezentând în România mai mult de 60 de universități internaționale. Prin intermediul EDMUNDO, peste 900 de tineri români sunt în acest moment studenți internaționali sau absolvenți ai unei universități internaționale.

EDMUNDO este un proiect dezvoltat de EDUCATIVA  – un grup de companii private și organizații non-guvernamentale ce oferă oportunități de dezvoltare personală tinerilor din România. Printre proiectele dezvoltate de EDUCATIVA se numără și RIUF – Romanian International University Fair, UNIVERSALIO, REVIRO, AdmitereOnline.ro, Forumul Educației  și Hotpot.