Intracom Telecom isi extinde portofoliul FWA mmWave cu noi statii hub MU-MIMO pentru capacitate multi-gigabit

Produsele WiBAS™ G5 disponibile pe piata pot fi utilizate de furnizorii de servicii de comunicatii din întreaga lume pentru a implementa servicii FWA de calitate superioara

Atena, Grecia – 17 ianuarie 2022 – Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat astazi noi produse pentru portofoliul sau Fixed Wireless Access (FWA) in unde milimetrice (mmWave), introducând sistemele radio hub WiBAS™ G5 dual-BS si WiBAS™ G5 smart-BS pentru servicii Ultra Broadband. Noile sisteme radio cu unde milimetrice vor fi prezentate în cadrul MWC Barcelona, în perioada 28 februarie -03 martie 2022, la standul companiei, 7B44 din sala 7.

Dupa ce au trecut cei doi ani de la anuntarea sistemului radio revolutionar WIBAS™ G5 evo-BS, în 2019, Intracom Telecom a dezvoltat noi tehnologii pentru a spori densitatea de abonati si viteza de conectare, pentru portofoliul sau WiBAS™ mmWave FWA. Inovatiile tehnologice sunt introduse pe sistemul radio hub de 28GHz FDD WIBAS™ G5 dual-BS si pe sistemul radio hub de 24/26/27/28GHz TDD WIBAS™ G5 smart-BS. Densitatea de abonati ajunge la 240 de abonati per hub, iar capacitatea disponibila ajunge pâna la 3,2Gbps folosind canale radio de 100MHz si 112MHz, prin activarea a 2 sau 4 fluxuri de date pe fiecare radio hub. Tehnologia avansata de modem a sistemului radio WiBAS™ permite operarea sistemului la o schema de modulatie de maximum 1024, si prin urmare terminalele pot atinge un debit total de 1Gbps. Caracteristica distinctiva a portofoliului WiBAS™ a fost întotdeauna raza de actiune extinsa, iar acest lucru este reconfirmat atât pentru WIBAS™ G5 dual-BS, cât si pentru WIBAS™ G5 smart-BS, avand o raza de actiune de pâna la 11 km, aceasta fiind luata în considerare alaturi de toti ceilalti parametri necesari la proiectarea si implementarea ariei de acoperire a serviciilor radio.

WiBAS™ G5 dual-BS si WIBAS™ G5 smart-BS sunt pe deplin compatibile cu retelele în functiune, iar arhitectura lor definita prin software permite implementari sigure în viitor si îmbunatatiri ale functiilor prin intermediul licentelor software. Furnizorii de servicii pot creste instantaneu capacitatea totala a retelei unei implementari WiBAS™ existente prin operarea noilor hub-uri alaturi de hub-urile WiBAS™ OSDR ?i WiBAS™ G5 evo-BS. WIBAS™ G5 smart-BS functioneaza la frecvente 5G mmWave alaturi de retelele 5G NR. WiBAS™ G5 dual-BS si WIBAS™ G5 smart-BS, la fel ca orice produs din ecosistemul FWA al companiei, sunt SDR (Software Defined Radios) având capacitatea de a fi actualizate cu software pentru noi functionalitati în viitor.

Jimmy Yu, Vicepresedinte Microwave Transmission and Mobile Backhaul Transport Market Research la Dell’Oro Group, a declarat “Se preconizeaza ca cererea în crestere de echipamente de transmisie prin intermediul microundelor va fi determinata în mare masura de aplicatii precum FWA, deoarece implementarea fibrei optice nu este economica peste tot. Unul dintre motivele pentru care aceasta nu este economica este distanta mare dintre case si cladiri, în special în zonele rurale, ceea ce creeaza nevoia de solutii cu unde milimetrice care pot oferi o capacitate ridicata, dar si satisface cerintele de distanta mai mare ale locatiilor rurale si suburbane.”

Dimitris Pantelopoulos, Intracom Telecom R&D Director, a declarat “Aceasta este o piatra de hotar pentru portofoliul de solutii wireless al Intracom Telecom, care reafirma obiectivul companiei de a fi lider în domeniul tehnologiei FWA, oferind în premiera cea mai avansata tehnologie FWA mmWave disponibila pe piata în prezent. Disponibilitatea comerciala a radioului vine într-un moment perfect, în conditiile în care abonatii corporate si rezidential cauta astazi conectivitate, cerând viteze 5G peste tot, chiar si în locurile în care tehnologiile de fibra optica nu pot fi implementate“.