Intracom Telecom anunta ca va furniza sistemele sale wireless pentru Open Mining Operations de pe continentul African

Utilizarea tehnologiei PtMP de inalta frecventa pe suprafata vasta a minei este doar una dintre numeroasele utilizari ale acestei tehnologii

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat furnizarea si implementarea ecosistemului sau de acces fix wireless , WiBAS™ Point-to-MultiPoint (PtMP) si a platformei uniMS™, catre compania de exploatare a uneia dintre cele mai mari mine din lume, situata in Africa subsahariana.

Utilizarea tehnologiei PtMP de inalta frecventa pe suprafata vasta a minei este doar una dintre numeroasele utilizari ale acestei tehnologii. Companiile miniere profita de cea mai recenta tehnologie care asigura nu numai o capacitate ridicata, ci si o raza de actiune mare pentru a acoperi suprafete mari si a conecta cu ajutorul unor elemente de retea usoare punctele indepartate la un hub central. Utilizarea frecventelor inalte nu mai este limitata in perimetrul zonelor urbane. Intracom Telecom a fost pionier in utilizarea tehnologiei sale PtMP pentru minele de excavare deschise de pe continentul african, anticipand nevoia unei tehnologii de transmisie care sa poata transporta trafic digital bidirectional la viteze foarte mari.

In mediul dur al minelor, tehnologia de ultima generatie WiBAS™ este utilizata pentru a furniza servicii in banda larga de inalta calitate, evitand costurile si problemele generate de utilizarea cablurilor. Sistemele WiBAS™ pot fi instalate cu usurinta in orice unitate si pot fi extinse pentru a sustine zone de acoperire mai mari, cu mai multe dispozitive si o capacitate mai mare atunci cand este necesar.

In plus, prin intermediul platformei de control si gestionare IoT uni|MS™, minele isi utilizeaza eficient infrastructura de comunicatii. Fluxul sofisticat de alarme, impreuna cu indicatorii cheie de performanta, disponibili pe rapoarte si grafice, eleveaza experienta operatorilor si asigura efectuarea de optimizari in timp util.

Dl John Tenidis, Marketing Director of Wireless Network Systems la Intracom Telecom a declarat: “Din 2011, ne servim clientii din Africa pentru nevoile lor de conectare a locatiilor indepartate din mine. Suntem foarte incantati sa ne extindem cooperarea cu una dintre cele mai mari mine africane, astfel incat sa oferim comunicatii moderne echipajelor de la sol si personalului care opereaza utilajele, protejand si monitorizand in acelasi timp perimetrul minei“.