Interviu de angajare: 3 lucruri care ii sperie pe candidati

Cei mai multi dintre angajatori considera ca doar felul in care se prezinta un candidat la interviul de angajare joaca un rol important in hotararea de a incepe o colaborare. Cu toate acestea, avand in vedere ca este vorba despre o decizie bilaterala, parerea pe care intervievatul si-o formeaza cu privire la compania respectiva conteaza la fel de mult. Astfel, daca iti doresti sa recrutezi doar persoane calificate si sa formezi o echipa de top, descopera care sunt lucrurile ce ii sperie pe candidati si cum ii poti convinge pe acestia sa faca parte din compania ta.


Iata care sunt cele 3 lucruri ce ii pot speria pe candidati la un interviu de angajare:

  1. Dezordinea si igiena precara

Unul dintre lucrurile pe care orice candidat isi doreste sa le gaseasca intr-o companie este reprezentat de conditiile optime de igiena si curatentie. Cu alte cuvinte, persoanele care isi cauta un loc de munca isi doresc sa aiba parte de o ambianta primitoare si de un spatiu de lucru curat si confortabil. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa acorzi o atentie sporita igienei si sa te asiguri ca atat sala in care va avea loc interviul, cat si spatiile destinate birourilor arata impecabil. In acest sens, acceseaza site-ul https://www.arli.ro/aspiratoare-profesionale, si achizitioneaza aspiratoare profesionale, cosuri de gunoi, odorizante pentru camera, dar si alte produse de curatenie esentiale intr-o astfel de institutie. Fara indoiala, daca le vei demonstra celor care se prezinta la interviu ca vor avea parte de un mediu igienizat si placut in cadrul companiei tale, acestia vor accepta cu incredere oferta de angajare pe care le-o propui.

  1. Un intervievator nepregatit

intervievator-nepregatit

O situatie care ii face pe candidati sa puna sub semnul intrebarii seriozitatea companiei este aceea in care intervievatorul nu se pregateste pentru interviu in prealabil. Atunci cand studiezi CV-ul unui posibil angajat de fata cu acesta sau, mai rau, cand nu acorzi niciun fel de importanta experientei sale profesionale, acest lucru transmite mesajul ca firma pe care o conduci nu isi respecta angajatii. Drept urmare, daca iti doresti sa recrutezi cei mai buni oameni si sa formezi o echipa senzationala, trateaza-ti candidatii cu profesionalism si, in mod cert, vei reusi ceea ce ti-ai propus.

  1. Imposibilitatea de a avansa

De cele mai multe ori, candidatii sunt dispusi sa faca anumite compromisuri atata vreme cat au garantia ca viitorul angajator le va oferi ocazia sa se dezvolte. Din aceasta cauza, atunci cand li se spune ca nu exista posibilitatea de avansare si nici bonusuri financiare in functie de rezultate, candidatii se sperie si renunta la postul respectiv. Pentru a evita o astfel de situatie, incearca sa nu discuti despre acest subiect sau, in cazul in care esti cu adevarat impresionat de un candidat, explica-i ca totul depinde numai de el si ca, fara indoiala, in compania pe care o conduci rezultatele pozitive sunt recompensate, intr-o forma sau alta. In mod cert, daca vei tine cont de acest aspect, vei reusi sa angajezi doar persoane competente, care te vor ajuta sa iti dezvolti afacerea intr-un timp cat mai scurt.

Iata, asadar, care sunt lucrurile de care candidatii se sperie la un interviu de angajare si ce poti face pentru a recruta doar persoane calificate.