Internetes repülőtéri szimulátor: Skyrama

Menedzseld saját repülőtered!

A Skyramában a reptér gazdája először egy apró, pusztán egyetlen leszállópályával rendelkező reptér irányításának láthat hozzá. A kis repülőtér hasznot légijáratok indításával és az utasok, repülőgépek kiszolgálásával generál, és további bónuszokra tehetünk szert a barátokkal megvalósuló együttműködés révén. A megtermelt hasznot egyfelől a repülőtér bővítésére költhetjük: új kifutópályák létesítése, az utasokat ellátó létesítmények építése, légiforgalmi irányító egységek építése mellett többféle dekorációs elemek közül válogathatunk. A számtalan fajta építmény, kiegészítő, terep felhasználásával maximálisan egyedi repülőteret hozhatunk létre. A későbbiekben pedig az eredeti, kis forgalmú repülőtér hatalmas, nagy forgalommal bíró légiközlekedési csomóponttá, nemzetközi viszonylatokat kiszolgáló létesítménnyé növekszik.

A fejlődéshez továbbá szükségünk van repülőgépekre is: többféle járművet vezethetünk be, melyek mindegyike saját jellemzőkkel bír. Az idő múltával egyre komolyabb, vagy éppen vadabb külsejű repülőgépek érhetőek el. A repülő gépeknek szükségük van úti célra, melyek egyébként a többi felhasználó repülőterei. A Skyrama egyik lényege a repülőtér-tulajdonosok közötti interakció, egymás közötti együttműködés ösztönzése, hiszen a barátaink járatai hozzák a hasznot! A játék számtalan nyelven is elérhető , így egy hatalmas nemzetközi közösség tagjaivá válhatunk. A játék célja nem az többi játékos legyőzése, hanem a fejlődés a többi játékossal karöltve. Minél szebb, minél modernebb a repterünk, annál számos utas fogja választani, ezért korábban tudunk szintet lépni, és továbbfejleszteni a repteret. Minden egyes szinten újabbnál újabb, modernebb építmények és eszközök érhetőek el.

Mint a legtöbb online játék, a Skyrama is egyszerűen kezelhető , ámde összetett játékmenettel rendelkezik. A közösségi, MMO elemeken és az építkezős teendőkön túl több izgalmas, megoldandó feladat várja a játékost, annak érdekében, hogy megfelelően üzemeljen reptere. A légiforgalom zavartalanságát többféle repülésirányítási kihívások megoldásával kell fenntartani. Logisztikai tervezésre is szükség van, a földet ért repülő repülők számára ugyanis parkolóhely szükséges, amíg újból fel nem szállnak, de előtte beszállóhelyekre is igény van, hogy az utasok be és ki tudjanak szállni. A légiforgalom-tervezésben a játékos segítségére van a barátok közötti kapcsolatokat dinamikusan megjelenítő térkép.

A küldetés nyílt végű, azaz nem újabb köröket kell teljesíteni, aminek végén véget ér a játékmenet, hanem folyamatosan építeni kell a repülő teret, ennél fogva akár az idők végezetéig játszhatunk. A napi rendszerességű feladatok mellett a játék menetét érdekesebbé teszik a naponta előforduló és önálló sztorikkal rendelkező küldetések. A szemet gyönyörködtető , részletesen kidolgozott grafika és animációk segítségével megteremtett rajzfilm-szerű világ tovább növeli a Skyrama élményfaktorát. A repülőterünk állandóan mozgásban van, így a játék közben figyelemmel kísérhetjük repülőterünk stábjának mindennapjait is. Rendelkezünk kapitánnyal, stewardesszel, légiirányítóval, akik szintúgy segítenek a játékmenet során felmerülő kérdésekben.

A ingyenes online játék böngészővel játszható, használatához nem kell semmilyen kliensprogram telepítése számítógépünkre. Ez egyebek mellett azzal pozitívummal jár, hogy bárhonnan, bármilyen számítógépről és oprendszerről elérhető a játék akkor, ha a gép rendelkezik élő internetkapcsolattal és a webböngésző támogatja az Adobe Flash formátumot. A játékosok együttműködését, a játékosok és a fejlesztő közötti információáramlást a weboldaltól elérhető fórum is támogatja, ahol kérdéseket tehetünk fel a játékmenettel kapcsolatban, továbbá barátkozhatunk, cseveghetünk a többi játékossal. A játékban való részvétel ingyenes, a regisztrációhoz csupán egy névre és egy érvényes email-címre van szükség, és a felhasználói fiókunk rögtön elkészül.

A játékmenet ugyan számos elemből áll , de az intuitív kezelő felület és a kezdeti tájékozódást segítő leírás segítségével könnyen megismerhető . A játék közben informatív ikonok segítik az eligazodást. A játék korlátozás nélkül minden korosztály részére ajánlott.

Legújabb jó ingyen játékok: A Bigpoint számos szórakoztató, ingyenes, online készítője. Játékai a világ számos nyelvén elérhetőek, így egy időben akár több millió regisztrált felhasználó is játszik rendszeresen ezekkel a játékokkal.