Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil

Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil.

Cartea este scrisa de profesorii universitari Gabriel Boroi si Liviu Stanciulescu si se adreseaza in primul rand studentilor care se pregatesc de examenul de admitere si definitivat

Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil

Partea generala, drepturi reale, obligatii, contracte, succesiuni.

– Aplicarea in timp a Codului civil
– Dreptul de propietate
– Actul juridic civil
– Raspunderea civila delictuala
– Prescriptia extintiva si decaderea
– Contracte speciale
– Dreptul de mostenire.

Aceasta este prima lucrare de doctrina care ofera o analiza de ansamblu a principalelor institutii ale dreptului civil, in lumina noii reglementari – Codul civil din 2009. Publicarea unei carti de asemenea amploare, intr-un timp atat de scurt de la intrarea in vigoare a noului Cod civil, poate fi un gest riscant, insa, cu siguranta, necesar. Riscant, pentru ca noul Cod „ascunde”, probabil, in formularile lui, si unele „capcane”, ce nu vor putea fi descoperite decat in timp, pe masura aplicarii in practica a institutiilor sale; necesar pentru ca numai explicitarea si interpretarea de catre doctrina a noilor reglementari ajuta la intelegerea lor corecta si poate duce la crearea unei jurisprudente unitare.

Cartea este adresata in primul rand studentilor si absolventilor care se pregatesc pentru examenele de admitere sau definitivat in profesiile juridice. Insa, confruntati cu noutatile si schimbarile pe care noul Cod le aduce in societatea romaneasca, chiar si cei mai experimentati juristi se vor intoarce la cartile si cursurile universitare. Asa incat, aceasta carte le va fi, in egala masura, utila magistratilor, avocatilor si juristilor, in general.