Informatiile de afaceri sunt securizate pentru clientii IT din Moldova

In mediul de business competitiv actual, informatiile si infrastructurile IT prin care sunt transmise acestea sunt amenintate exponential de atacuri, care pot include atat fraudele online, virusii informatici, hacking-ul, spionajul sau sabotajul industrial. Noile tehnologii de virtualizare si stocare cresc si riscurile care afecteaza siguranta informatiei pentru utilizatori.

Compania nationala Quartz Matrix, cu 16 ani de experienta pe piata IT din Romania, a fost certificata ISO 27001:2005, singurul standard care defineste cerintele pentru un Sistem de Management al Securitatii Informatiilor (ISMS).

Standardul ISO/IEC 27001:2005 are la baza trei principii care definesc securitatea informatiei: confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiei. Abordarea acestui standard asigura o securitate pe termen lung bazandu-se pe implementarea de politici, proceduri si metode de securitate destinate protejarii informatiilor si resurselor organizatiilor. Prin reducerea la maximum a riscurilor se garanteaza ca sistemul de management este functional si indeplineste cerintele operationale ale companiei si asteptarile ridicate ale clientilor.

“Standardul permite si optimizeaza procesul de selectie a unor masuri adecvate de control, protejeaza datele si informatiile noastre si ale clientilor, ceea ce contribuie la cresterea increderii colaboratorilor si a partilor interesate”, a declarat Directorul General al companiei Quartz Matrix, Mihai Suchar.

Quartz Matrix este compania nationala care, prin experienta de 16 ani, aduce VALOARE clientilor prin servicii de calitate, consultanta de business si suport tehnic acreditat. Echipa de consultanti, proiectanti si specialisti in cercetare-dezvoltare au propulsat compania pe locul 4 in Clasamentul Consiliului National al IMM-urilor din Romania in 2008, pe domeniul IT&C. In 2009, Quartz Matrix a fost selectata in categoria celor mai sigure 4.000 de companii din Romania, de catre firma de evaluare a riscului de credit international Coface.