Informare de presă – Cros Montan pe Cheile Sohodolului

Duminică, 05 iunie 2011, va avea loc pe Cheile Sohodolului a doua ediţie a Crosului de pe Sohodol, manifestare organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului ce are loc în fiecare an pe data de 5 iunie.
Administraţia Ariei Naturale Protejate ROSCI0129 Nordul Gorjului de Vest în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Asociaţia “Drumeţii Montane” şi Asociaţia pentru Turism, Sport şi Ecologie Hai – Hui Târgu – Jiu au pus bazele acestei acţiuni, invitând pentru participare la cros aproape toate şcolile din judeţ. Astfel, cei care au răspuns deja afirmativ acestei invitaţii sunt următoarele şcoli şi licee: Liceul Nr. 2, Colegiul Mihai Viteazul Bumbeşti – Jiu, Grupul Şcolar Bârseşti, Liceul Sportiv din Târgu Jiu, Colegiul Tehnic Mătăsari, Grupul Şcolar Industrial General Constantin Şandru Bâlta – Runcu şi Centru de Educatie Incluzivă Târgu Jiu.
De asemenea la acesta manifestare sunt aşteptate şi autorităţi locale şi judetene.
Participanţii sunt aşteptaţi să ajungă pe Cheile Sohodolului în zona Nări până la ora 10:00 cand se va da startul crosului. Secţiunile de participanţi care vor fi premiate sunt urmatoarele: băieţi liceu, fete liceu, băieţi şcoală generală, fete şcoală generală, iar aceştia vor alerga pe o distanţă de câţiva kilometri în funcţie de grupa acestora de vârstă precizată mai sus.
Pentru buna desfaşurare a crosului circulaţia auto pe Valea Sohodolului va fi oprită pe toata durata manifestaţiei, iar participanţii la cros vor fi atent supravegheaţi de către o maşină de ambulanţa a Spitalului Judeţean Gorj.
Anul acesta sloganul sub care crosul va avea loc este: ,, Veniţi cu noi, să ocrotim natura.”
Acţiunea se doreşte să promoveze în rândul tinerilor un stil de viaţă sanatos, cât mai aproape de natura, în care sportul să ocupe un loc principal.
Mulţumim sponsorului principal, S.C. Sorocam S.A.
La acţiune sunt asteptaţi de asemenea şi toţi târgujienii care doresc sa ia parte la cros fie ca participanţi, fie ca simplii spectatori.