Indeplineste-ti obiectivele!

Nu trebuie sa ganditi meticulos fiecare obiectiv pe care l-ati stabilit cu ceva timp in urma, insa gandirea inainte si o viziune a vietii pe care o doriti este singura modalitate de a identifica si de a incepe sa faceti pasii necesari pentru a ajunge acolo unde va doriti.

Dar daca va simtiti coplesiti de gandul ca trebuie sa stabiliti si sa va planificati viitorul, exista mai multe feluri in care sa va realizati obiectivele.
Amintiti-va ca sunteti la conducere. Este viata voastra si voi alegeti ce sa se intample. Desigur, exista unele circumstante care nu tin de controlul nostru, dar esti cel mai important factor atunci cand vine vorba de schimbarea lucrurilor.

Depinde de tine ce talente si abilitati iti vei dezvolta pe parcursul vietii, ce fel de oameni aveti ca prieteni si daca doriti o schimbare, fie ca este vorba de un loc nou de munca sau de mutarea intr-un alt oras.

Asumati-va responsabilitatea pentru gandurile si actiunile dvs. Indrazniti sa va asumati cateva riscuri si daca lucrurile nu functioneaza, evaluati-va experientele si luati in considerare daca este necesara o noua abordare.

Aflati ce doriti si de ce
Cum sa aveti o viata de vis daca nu v-ati imaginat macar o data asta? Incepeti cu ziua ta ideala. La ce ora te-ai trezi? Ce fel de activitati ai avea? V-ati petrece timpul singuri sau cu alte persoane? Apoi treceti la intrebarile mai mari – care este scopul dvs.? Ce te pasioneaza cu adevarat? Si ce este important pentru tine?

Imaginati-va toate aceste lucruri
Crearea unei imagini in minte va poate ajuta sa intipariti lucrurile in mintea voastra. Faceti un colaj de imagini, fraze si subtitrari, sau ceva care rezoneaza cu dvs., dar amintiti-va, ar trebui sa reprezinte viata dvs., mai degraba decat doar lucrurile pe care doriti sa le aveti.

Armonizarea vizuala poate fi un instrument puternic, trezirea si imaginarea vietii pe care doriti sa o traiti este motivanta si poate ajuta la indeplinirea acesteia. Un sentiment clar al scopului te va obliga sa actionezi si sa-ti alimentezi curajul pentru a depasi orice obstacol pe care il intalnesti.

Asa ca incercati sa evitati sa va intrebati singuri. Daca sunteti capabil sa indepliniti anumite lucruri si incepeti sa cautati solutii despre cum sa obtineti lucrurile dorite.
Implicati in ceea ce doriti si veti observa ca veti incepe sa atrageti oamenii, resursele si oportunitatile de care aveti nevoie pentru a va face visul sa devina realitate.

Faceti un inventar de timp
O alta modalitate de a combate indoiala de sine este prin planificarea unor obiective mai mici. Asigurati-va ca fiecare zi care trece este aliniata cu urmatorul dvs. obiectiv. Uitati-va la felul in care va folositi ziua si gasiti timpul pentru a va indeplinii obiectivele, de la trimiterea unui e-mail la o ora de antrenament in sala de sport, iar la final de saptamana, analizati lucrurile pe care le-ati facut.