Cum alegem o masina de la o firma de inchirieri auto

Ce si cum alegem sa inchiriem o masina.

Daca pana acum ceva ani calatoriile in afara tarii in scop turistic sau pentru cautarea unui loc de munca nu erau atat de populare, in ultimii ani acestea au devenit destul de frecvente.

Fie ca discutam de romanii care pleaca in afara tarii pentru cautarea unui loc de munca, fie ca vorbim de turistii care viziteaza tari straine in interes de afaceri tranzitarea dintr-o tara in alta a devenit populara mai ales in statele membre ale uniunii europene. Astfel pe piata auto din Romania si din tarile membre ale unuiunii au aparut firmele care ofera servicii de inchirieri masini, acestea fiind frecvent utilizate de turistii care nu detin un mijloc de transport propriu. Solutia cea mai simpla si fiabila ar fi sa ne orientam catre serviciile unei firme de inchirieri auto. Trebuie sa alegem cu atentie firma de la care dorim sa inchiriem masina si sa calculam preturile pentru serviciile de rent a car, in functie de bugetul pe care il avem la dispozitie. Masina inchiriata trebuie aleasa in functie de numarul de persoane cu care calatoriti, daca veti merge cu familia ideal ar fi sa va orientati catre o masina din gama compact, care sa aiba un portbagaj mai spatios in care sa putem transporta lucrurile pe care le avem, insa daca veti calatorii singur si urmeaza sa va deplasati mult in oras puteti alege o masina din gama mini, aceasta are un consum redus de carburant si in plus va puteti strecura mai usor cu ea prin aglomeratia orasului.inchirieri auto

De asemenea este foarte important dupa ce am ales masina inchiriata sa cunoastem toate clauzele care sunt stipulate in contractul de inchiriere precum si ce metoda de plata agreaza compania de inchirieri auto, verificati inainte care este pretul garantiei, cum si unde va este livrata masina, daca aceasta va este adusa gratuit sau trebuie sa mai achitati ceva suplimentar.

Va recomandam ca in momentul in care veti semna contractul de inchiriere sa cititi cu atentie clauzele stipulate in acesta, si sa verificati in amanunt masina, daca aceasta prezinta eventuale avarii pe care le sesizati, acestea trebuiesc bifate in contractul de inchiriere, va recomandam sa faceti si fotografii pe care sa le pastrati pana in momentul in care veti preda masina. Daca eventualele avarii nu sunt semnalate nici de dumneavoastra si nici de reprezentantul firmei de inchirieri auto, puteti avea surpriza neplacuta ca in momentul in care veti preda masina sa vi se opreasca in totalitate garantia pentru o greaseala pe care nu ati facut-o. Trebuie sa fim de asemenea foarte atenti la companiile de inchirieri masini care ne ofera preturi cu mult sub cele aplicate de alte firme, in contract puteti avea surpriza sa gasiti multe alte taxe suplimentare pe care nu le-ati luat in calcul, iar pretul promis sa se dubleze. Trebuie sa verificati preturile oferite de alte firme si sa comparati cu cele care vi se par prea mici. In situatia in care dorim sa inchiriem masina pentru o perioada mai lunga de timp, ar trebui sa negociem pretul de inchiriere cu compania de rent a car, pentru perioade mai lungi de timp preturile pot fi mai mici. Daca nu cunoastem foarte bine zonele catre care urmeaza sa ne deplasam, putem solicita companiei de rent a car sa ne ofere serviciile unui sofer inchiriat. Preturile pentru acest serviciu se negociaza in functie de orele de inchiriere. Va puteti deplasa catre orice locatie cu o masina inchiriata cu sofer. Sfatul nostru este sa va informati cu atentie inainte sa folositi serviciile unei firme de inchirieri auto.