Incertitudinea privind noua taxa auto a condus la o scadere de 10% a preturilor Dacia pe piata auto second hand

Bucuresti, 2 noiembrie 2011 – Incertitudinea privind noua taxa auto, a condus la o scadere de 10% a nivelului mediu al preturilor automobilelor Dacia pe piata auto second hand din Romania, inregistrand in luna octombrie 2011 cea mai scazuta valoare din ultimul an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.


Nivelul mediu al preturilor automobilelor Dacia second hand din Romania a inregistrat in ultimul an o diminuare continua, ajungand in luna octombrie 2011 la 2.856 Euro, cea mai scazuta valoare din ultimul an, raportat la valoarea de 3.157 Euro inregistrata in octombrie 2010. In cazul modelului Dacia Logan, nivelul mediu al preturilor a scazut de la 4.333 Euro in luna octombrie a anului trecut, pana la 3.936 Euro in luna octombrie a anului curent, conform AutoIndex.

 

AutoIndex, cel mai precis instrument de masurare a pietei auto second hand, este primul de acest gen din Romania si are drept punct de pornire anunturile de vanzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizeaza informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numarul total de anunturi si evolutia acestuia in timp.

Modalitatea de calcul este complexa, agrega datele din peste 450.000 de anunturi, se obtine pentru 28 de marci si 180 modele, tine cont de kilometri, an de fabricatie, marca, model si pret.

“Tinand cont de tergiversarile privind adoptarea noii taxe auto, aplicabila tuturor autovehiculelor aflate in Parcul Auto National, inclusiv autoturismelor inmatriculate inainte de anul 2007, se poate justifica influenta directa asupra marcii Dacia. Aceasta este cea mai tranzactionata si posibil cea mai afectata marca pe piata auto second hand din Romania, conform noului algoritm de calcul a taxei auto”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.
Despre Auto.ro
Misiunea site-ului Auto.ro este de a-si ajuta utilizatorii in procesul de tranzactionare, simplificand cautarea si vanzarea de masini on-line, prin servicii care ofera mai mult decat simpla postare de anunturi.

In acest scop, echipa Auto.ro a dezvoltat instrumentul AutoIndex, bazat pe facilitatile Bursa Auto Index, Avantaj Client, Sugestie Pret si Buget Fix, care ofera utilizatorilor informatii complexe si precise pentru a lua cea mai buna decizie de vanzare sau cumparare. Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si, totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei.

Informatii complete despre AutoIndex: www.auto.ro/auto-index