Incepe dezghetul pe segmentul de birouri al pietei imobiliare

Inceputul anului 2011 se anunta promitator in ceea ce priveste achizitionarea imobilelor, insa aceasta crestere a interesului potentialilor cumparatori nu s-a concretizat pana in prezent intr-o crestere proportionala a numarului de contracte semnate, potrivit agentiilor imobiliare din piata.

Potrivit reprezentatilor www.kpimobiliare.ro, de la inceputul lunii ianuarie si pana spre finalul lunii februarie s-a inregistrat un interes sporit din partea potentialilor cumparatori insa putini sunt clientii cumparatori decisi sa incheie o tranzactie.

Se pare ca tendinta actuala este aceea de a studia oferta pietei, cumparatorii alegand sa astepte o eventuala scadere a preturilor in speranta ca vor gasi oferta ideala adaptata bugetului alocat. Acest lucru se intampla in pofida faptului ca preturile imobilelor s-au stabilizat inca de la finele anului 2010, mai spun reprezentantii www.kpimobiliare.ro.

In acest context, tranzactiile se incheie dupa o negociere riguroasa si doar pe acele proprietati care au un pret corect pozitionat in piata de real-estate actuala. O mare parte din tranzactii se realizeaza prin plata cu numerar si doar putini cumparatori apeleaza la credite bancare pentru achizitionarea de proprietati in zone central si ultracentrale ale Bucurestiului, majoritatea dintre acestia fiind persoane fizice care au cumparat proprietati pentru uzul propriu si nu ca investitii.

Pe de cealalta parte, pe piata chiriilor cererea este din ce in ce mai mare, mai ales din partea firmelor care isi reloca birourile deoarece nu reusesc sa ajusteze preturile de inchiriere in conformitate cu preturile actuale din piata si decid sa schimbe locatiile pentru a obtine o optimizare a costurilor.

Portalul www.kpimobiliare.ro este proprietatea agentiei imobiliare Klauss & Partners, care detine si opereaza siwww.www.vilecotroceni.ro (care se adreseaza zonei Cotroceni dar si imprejurimilor) si www.apartamentecotroceni.ro.