INCEPE CEL MAI IMPORTANT PROIECT DE SIMULARE ONU DIN ROMANIA – CONFERINTA BISMUN 2012

Miercuri, 21 martie 2012, incepand cu ora 16:00, Palatul Parlamentului gazduieste ceremonia de deschidere a principalei Conferinte de tip MUN din Romania, Conferinta BISMUN 2012.
Avand ca tematica “Human Security and Positive Liberty”, Conferinta BISMUN 2012 este co-organizata cu Senatul Romaniei si se bucura de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Sistemului ONU din Romania, Universitatii din Bucuresti, Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Fundatiei Ronald S. Lauder si al Fundatiei Friedrich Ebert.
Fenomenul “Model United Nations” este relativ nou pentru tara noastra, dar este recunoscut pe plan international ca fiind unul dintre cele mai populare si complexe tipuri de simulari academice. Asociatia BISMUN implementeaza acest tip de simulari in Romania cu scopul de a-i determina pe tineri sa constientizeze problemele existente la nivel mondial.
Deja ajunsa la cea de-a patra editie, Conferinta BISMUN 2012 reuneste peste 200 de participanti. Acestia vor juca rolul unor delegati, reprezentand politicile, interesele si obiectivele unui stat in cadrul unuia dintre cele 7 organisme simulate. Pe parcursul a sase zile, acestia vor fi responsabilizati prin capacitatea de a reprezenta juridic si politic statul ales in actele elaborate de institutia internationala simulata. Editia din acest an contine un element de inovatie, si anume, simularea unui Comitet Istoric – Pacea de la Westfalia. Celelalte comitete simulate sunt: Consiliul de Securitate al ONU, Comisia I a Adunarii Generale (DISEC), Comisia a III-a a Adunarii Generale (SOCHUM), Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Consiliul Uniunii Europene (configuratia Afacerilor Externe), Comisia Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne a Parlamentului European.
La ceremonia de deschidere il vom avea in calitate de „Guest Speaker” pe domnul Vasile Blaga, Presedintele Senatului Romaniei, pe domnul lector univ. dr. Bogdan Aurescu, Secretar de Stat pentru Afaceri Globale al MAE, pe E.S. domnul Oleg S. Malginov, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse la Bucuresti precum si invitati din randul corpului diplomatic din Romania.

Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) este un ONG constituit cu scopul de a promova si incuraja valorile ONU in randul tineretului roman si al societatii romanesti. Pentru a-şi atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axandu-se insa asupra organizarii unei conferinte anuale de tip MUN – Conferinta BISMUN.
Pentru participarea presei la Ceremonia de deschidere a Conferintei de simulare ONU, BISMUN 2012, va rugam sa ne contactati pe pr@bismun.org cu toate detaliile privind persoanele participante pana pe data de 20 martie 2012, inclusiv.

Organizator: Asociatia BISMUN (www.bismun.ro) si Senatul Romaniei

Persoana de contact:
Adelina Ghița
Tel: 0729097122
pr@bismun.org