Începe campania „Ieși din mulțime!”

De luni, 11 aprilie, va începe implementarea campaniei „Ieși din mulțime!” în Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC). Campania se desfășoară în cadrul concursului „Anunță Gala în Licee” (A.G.I.L), inițiat de Fundația Dinu Patriciu pentru a promova Gala Premiilor în Educație în liceele și în facultățile din țară.

Campania „Ieși din mulțime” este inițiată de echipa Dot, formată din Nicoleta Maier, Ştefana Prozan, (FSPAC, Comunicare şi Relaţii Publice, an II) şi Irina Breniuc (FSPAC, Jurnalism, an III). Din totalul de 18 echipe participante, Dot este singura echipă din Cluj-Napoca.

Scopul campaniei

Prin această campanie socială, ne propunem să informăm studenții, profesorii, conducerea, cercetătorii, bibliotecarii și ONG-urile din FSPAC despre posibilitatea participării la Gala Premiilor în Educaţie. Mai mult, dorim să schimbăm atitudinea şi să influenţăm comportamentul studentului tipic. Misiunea noastră este să îl facem să conştientizeze că statutul de student înseamnă şi implicare în activităţi extracurriculare, prin intermediul cărora se pun bazele experienței necesare pe piața forței de muncă. Gala este unul dintre concursurile care stimulează şi recompensează performanţele și munca, încurajându-i astfel pe cei angrenați în sistemul universitar să se afirme. De aceea, considerăm promovarea ei un obiectiv important.

Activități desfășurate

Implementarea campaniei are loc între 11 aprilie și 20 mai, ultima săptămână fiind destinată evaluării. În primele patru săptămâni, vom desfășura o serie de activități în incinta FSPAC: vom distribui afișele de teasing, afișele finale, obiectele-simbol din afișe, fluturașii informativi și abțibildurile; vom lipi pe podea pași cu mesajul campaniei; vom susține prezentări power-point/ Prezi la începutul cursurilor și a seminariilor; vom organiza o dezbatere cu tema „Alegerea studentului între performanța universitară și dobândirea experienței profesionale în timpul facultății”, în colaborare cu ARDOR Cluj (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică); vom viziona un film pe o temă educativă; vom gestiona blog-ul campaniei^ și paginile de Facebook, Twitter, Del.icio.us; vom trimite mesaje pe grupurile de Yahoo a fiecărei specializări din facultate; vom posta filmulețe de promovare pe paginile dedicate de Youtube, Vimeo.

Gala Premiilor în Educație

„Gala Premiilor în Educație urmărește promovarea oamenilor, a proiectelor și a organizațiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educațional din România. Prin acest proiect,Fundatia Dinu Patriciu^ dorește să premieze performanța și să impulsioneze competiția și creativitatea în domeniul educației. În concurs se pot înscrie persoane fizice (elevi, studenți, educatori, învățători, profesori preuniversitari și universitari, cercetători, bibliotecari), organizații neguvernamentale și instituții de învățământ de stat sau private.” Mai multe detalii pe: http://www.premiileineducatie.ro/^.

A.G.I.L.

„A.G.I.L. (Anunță Gala în Liceu) este o competiÈ›ie organizată de FundaÈ›ia Dinu Patriciu. Ea se desfasoară în perioada 10 martie – 1 iunie 2011 È™i este deschisă tuturor bursierilor FundaÈ›iei Dinu Patriciu, incluÈ™i în programul Inventează-È›i Viitorul!^. Bursierii trebuie să își alcătuiască o echipă de lucru, în care trebuie să își includă colegii, chiar dacă aceÈ™tia nu primesc o bursa din partea FundaÈ›iei. Echipa trebuie să aibă trei membri. Este obligatoriu ca din echipă să facă parte minim un bursier din cadrul programului „Inventează-È›i Viitorul!”, care să coordoneze echipa. [ÃŽn cazul nostru, Ștefana Prozan este bursiera.]
Echipa trebuie să realizeze o campanie de informare a elevilor È™i a profesorilor din liceul în care studiază, despre competiÈ›ia Gala Premiilor în EducaÈ›ie^, organizată de FundaÈ›ia Dinu Patriciu È™i despre posibilitatea de a se înscrie la aceasta competiÈ›ie. Din acest an, în competiÈ›ie se pot înscrie È™i studenÈ›ii incluÈ™i în programul “Inventează-È›i Viitorul!”. Ei vor fi evaluaÈ›i separat de liceeni. [Anul acesta, au participat cinci echipe de studenÈ›i.]