Incep inscrierile la PR Forum 2010

Se apropie cel mai important eveniment dedicat industriei de relatii publice din Romania. Organizat pentru al patrulea an consecutiv, PR Forum a devenit deja o traditie si un loc de intalnire a renumiti profesionisti din comunicare, manageri de top si lideri de opinie.

Programata pentru zilele de 23-24 martie si gazduita de JW Marriott Bucharest Grand Hotel, editia din 2010 a evenimentului va reda tabloul complet al tendintelor si directiilor actuale din sectorul relatiilor publice, cu provocarile, dar si oportunitatile aparute in contextul crizei economice din ultimul an. Conferinta este organizata de Evensys si se bucura in acest an de susţinerea agentiilor partenere, DC Communication, GMP PR, Image şi Premium Communication si a marcii Lipton.

Schimbarile semnificative petrecute pe piata de media, orientarea catre noi canale de comunicare si modalitatile practice prin care acestea pot fi integrate in strategiile de relatii publice constituie doar cateva din subiectele dezvoltate in cadrul unor dezbateri, conferinte si seminarii sustinute de experti in relatii publice, jurnalisti experimentati, specialisti si pioneri ai online-ului autohton, dar si activisti cu initiative legate de mediu si de domeniul social.

Printre invitatii acestei editii se numara: Crenguta Rosu – Managing Partner DC Communication, Sorana Savu – Managing Partner Premium PR, Gabriela Lungu – Managing Partner The Practice, Ioana Manoiu – Managing Partner GMP PR, Alex Paius – Managing Partner Image PR, Cristina Hanganu – Director Corporate Communication & PR Odyssey, Petrisor Obae, Fondator Pagina de Media, Dragos Stanca – Managing Director F5 Realitatea – Catavencu, Alin Zainescu – Fondator Media IQ, Catalin Tenita – Managing Partner TreeWorks, Cristian Manafu – Managing Partner Evensys, Dan Dumitrescu, Eco-activist.

Pe 23 martie, in prima zi a evenimentului, participantii vor avea acces la doua sesiuni de dezbateri si un set de sase conferinte cu studii de caz, best practices, tehnici actualizate de comunicare corporativa si tactici de valorificare si monitorizare a canalelor online. In plus, in cea de-a treia sesiune, specialistii vor fi provocati sa participe la un brainstorming live de creare adhoc a planului de comunicare pentru una din cele mai importante campanii ecologice demarate in Romania.

Ziua a doua va fi in intregime destinata unui training specializat pe strategiile de comunicare utilizate in social media. In cadrul acestui workshop interactiv, specialistii si practicienii din marcomm carora li se adreseaza vor putea intelege rolul si necesitatea includerii retelelor sociale in demersurile de relatii publice, de asemenea beneficiile aduse de folosirea noilor media si specificul fiecarui canal social in parte in vederea selectarii celor relevante pentru comunicarea cu presa si diferitele publicuri. Care sunt strategiile optime pentru construirea si evaluarea prezentei online, de ce este utila dezvoltarea unui blog de brand/companie sau cum poate fi blogosfera un instrument util in gestionarea crizelor de imagine sunt alte aspecte care vor fi aprofundate.

PR Forum 2010 va fi un prilej si pentru lansarea ghidului „Public Relations Report”, o publicatie anuala marca Evensys dedicata comunitatii de relatii publice din Romania. Aflata la al treilea numar, brosura va cuprinde o ampla analiza a tendintelor pe care cativa specialisti cunoscuti le prefigureaza pentru anul in curs. Acestea vor fi completate de o secţiune-catalog cu profilele actualizate ale principalelor firme de PR de pe piata locala.

„Misiunea pe care au avut-o in ultimul an departamentele si agentiile de relatii publice a fost, fara indoloiala, extrem de grea. Acestea si-au dovedit rolul strategic in mentinerea unei bune reputatii a companiilor pe timp de criza si in gestionarea eficienta a comunicarii cu diferitele categorii de stakeholderi, apeland deseori la strategii inovatoare si abordari alternative. Pentru a intelege care e actuala situatie de pe piata, ce provocari noi aduce ea si cum pot fi eficientizate campaniile de relatii publice prin integrarea social media, actualmente cele mai in voga instrumente de promovare, PR Forum ii are ca invitati in acest an pe unii dintre cei mai exprimentati specialisti in comunicare de pe piata locala.”, declara Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys.
Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment, puteti consulta site-ul dedicat: www.prforum.ro.
Extra info:
EVENSYS
Cu 4 ani de experienta in dezvoltarea de conferinte si seminarii proprii, Evensys (www.evensys.ro) organizeaza in acest moment o paleta larga de evenimente, ce trateaza tematici actuale, relevante atat pentru industria de business locala, cat si pentru cea din Europa Centrala si de Est. Astfel, Evensys dezvolta conferinte si seminarii proprii, ce acopera 5 arii de expertiza: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail.

De asemenea, Evensys este organizatorul a doua cluburi de networking, dedicate industriei de real estate si celei online: REIS (www.reis.ro) si Web-Club (www.web-club.ro).

Sabina Ungureanu
PR Coordinator
Evensys