Inca o vineri jucausa din proiectul “Calatorie educativa in lumea satului”

Vineri, 14 octombrie, copiii claselor primare din Varasti se vor bucura de o noua intalnire cu voluntarii proiectului “Calatorie educativa in lumea satului”.

Intalnirea educativa este ultima din sirul de intalniri care s-au desfasurat in satul Varasti, in ultimele 3 saptamani. Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” al Asociatiei Lume Buna si-a propus sa transforme jocurile intr-o forma distractiva de invatat.

Activitatile socio-educative au inceput din 23 septembrie si se desfasoara pana la data de 14 octombrie. Programul educativ adresat copiilor din mediul rural consta in 4 intalniri de educatie non-formala si participarea la carnavalul “Magia educatiei la sat” ce se va desfasura in data de 5 noiembrie. Carnavalul ii va aduna pe cei 60 de copii (30 din mediul urban si 30 din mediul rural) si ii va provoca sa interactioneze, sa de joace si sa creeze.

Activitatile se desfasoara la scoala din localitatea Varasti si au la baza un program educativ ce urmareste sa dezvolte abilitatile de comunicare, creativitate, responsabilitate si spiritul de echipa. Carnavalul “Magia educatiei la sat” se va desfasura la Caminul Cultural din satul Varasti.

Vineri, voluntarii implicati in proiect se vor alatura copiilor si impreuna vor descoperi bucuria jocurilor pentru doua ore; se vor juca cu cei mici si ii vor provoca sa cante, sa se joace si sa se exprime liber. Activitatile de animatie socio-educative  le vor aduce copiilor o noua perspectiva asupra jocului – aceea de a explora si de a invata bucurandu-se.

Proiectul „Calatorie educativa in lumea satului” este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Date de contact: Loredana Spita, voluntar Lume Buna

loredana.spita@lumebuna.ro

0726 466 333

Grup facebook Calatorie educativa