In “Oscarul” celor mai bune proiecte din lume, solutia IT implementata la Autoritatea Nationala a Vamilor este favorita la categoria „Proiecte de dimensiuni medii”

Gala International Project Management Association are loc la La Brisbane, in Australia.

Proiectul New Computerized Transit System (NCTS), dezvoltat de SIVECO Romania in colaborare cu specialistii Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), a intrat in cursa celor mai bune proiecte din lume, obtinand titlul de Finalist. Gala de premiere are loc in cadrul celui de-al 25-lea Congres al International Project Management Association (IPMA) organizat in perioada 10-12 octombrie in Brisbane, Australia.

Adevarate premii Oscar pentru Excelenta in Managementul de proiecte, premiile International Project Management Association IPMA se acorda la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized si Proiecte Medium-Sized.

Proiectul NCTS concureaza la categoria “proiecte de dimensiuni medii”, fiind favorit al acestei categorii.

Evaluarea proiectului NCTS s-a realizat de un juriu international la 18 septembrie 2011 la Berlin, rezultatul fiind plasarea proiectului realizat pentru vama din Romania printre Finalistii competitiei.

“Aceasta nominalizare reprezinta o reusita remarcabila care confirma capacitatea companiei noastre de a dezvolta proiecte de anvergura care pot fi oricand replicate. De altfel, solutia NCTS a fost implementata si la administratiile vamale din Turcia si din Macedonia “, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

NCTS este un sistem Trans-European de management si control al operatiunilor de tranzit pentru marfurile transportate pe calea rutiera. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate si pe procesarea electronica a datelor, acesta asigura cresterea eficientei procedurilor de tranzit, imbunatatirea prevenirii si detectarii fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul procedurii de tranzit, imbunatatirea comunicarii intre administratiile vamale, pe de o parte, si intre administratiile vamale si operatorii economici, pe de alta parte.

”Solutia eCustoms a SIVECO Romania contribuie la implementarea de sisteme IT vamale, sigure, integrate, interoperabile si accesibile pentru schimburile electronice de date continute in declaratiile vamale, oferind in acelasi timp operatorilor economici, multiple solutii tehnice privind schimbul electronic de informatii cu autoritatle vamale si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor vamale”, a declarat Dan Tuhar, director eCustoms in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania intra pentru a 5-a oara in finala internationala a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. In 2007 Sistemul Educational Informatizat era selectat in Marea Gala IPMA. In 2009, solutia dezvoltata de SIVECO Romania pentru sistemul IT care functioneaza la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit trofeul de Finalist. In 2010, doua componente ale proiectului Economia Bazata pe Cunoastere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) si Programul de instruire TIC in scoala si afaceri au primit statutul de finalist.

IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta. In acest an, competitia celebreaza a 25-a editie

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.050 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro