ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ Ministerul Sănătăţii este partener oficial al televiziunii online SănătateaTV.ro

Începând cu anul 2010, Ministerul Sănătăţii va sprijini SănătateaTV.ro în toate acțiunile întreprinse pentru promovarea unui stil de viață sănătos şi pentru prevenţia anumitor categorii de afecţiuni în rândul populaţiei. Conform planului strategic pentru perioada 2008 – 2010, viziunea Ministerului Sănătăţii este de a urmări îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi realizarea unui sistem de sănătate modern şi eficient, compatibil cu sistemele de sănătate din Uniunea Europeană. În acest sens, unul dintre obiectivele majore susţinute de Ministerul Sănătăţii se referă la deplasarea accentului către serviciile preventive de sănătate şi creşterea nivelului de educaţie pentru sănătate a populaţiei în vederea adoptării comportamentelor sănătoase.

Îndeplinirea acestui obiectiv constituie un deziderat atât al Ministerului Sănătăţii, cât şi al televiziunii online SănătateaTV.ro. Cererea de informaţie medicală în rândul populaţiei din România este din ce în ce mai mare, deoarece informaţia competentă devine o necesitate pentru alegeri corecte în ceea ce priveşte sănătatea. Stiinţa medicală a fost creată pentru oameni şi, pornind de la acest fapt, trebuie identificate toate modalităţile prin care medicina poate fi adusă mai aproape de oameni.

Una dintre aceste modalităţi este SănătateaTV.ro, prima televiziune online dedicată sănătăţii, lansată în octombrie 2007. Într-un timp relativ scurt, SănătateaTV.ro a reuşit să câştige încrederea şi aprecierea publicului căruia i se adresează, prin programe care vin în întâmpinarea nevoilor acestuia, oferind informaţii medicale extrem de utile: interviuri cu medici renumiţi, sfaturi medicale, ştiri din sănătate, informaţii din toate specializările medicale, toate acestea fiind accesibile în mod gratuit, pe platforma online www.sanatateatv.ro.

În anul 2010, primul demers ce va concretiza noul parteneriat pentru sănătate, este Conferinţa Naţională a Pacienţilor, cel mai important eveniment dedicat informării şi îmbunătăţirii condiţiei pacientului român. Conferința Naţională a Pacienţilor va avea loc la Bucureşti, în perioada 11-13 martie 2010 şi va reuni reprezentanţii tuturor asociaţiilor de pacienţi din România, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Caselor de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S. şi C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.), ai Direcţiilor de Sănătate Publică, dar şi oficialităţi din cadrul Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, medici, manageri ai celor mai importante spitale din ţară, reprezentanţi ai farmaciştilor şi ai companiilor farmaceutice. Desfăşurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienţi”, conferinţa va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Temele de dezbatere vor fi prezentate de unii dintre cei mai renumiţi medici şi factori de decizie ai mediului public din România, care îşi vor expune punctele de vedere cu privire la subiectele şi afecţiunile cu care se confruntă pacienţii. Evenimentul este conceput în manieră interactivă, astfel încât participanţii vor putea adresa întrebări oficialităţilor, medicilor şi specialiştilor invitaţi şi vor putea afla, astfel, în cadrul conferinţei, cele mai bune răspunsuri la problemele cu care se confruntă în calitate de pacienţi. Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri la Conferinţa Naţională a Pacienţilor: www.infopacienti.ro. Intrarea este liberă.

„Medicii fac minuni. Noi le comunicăm lumii”. Aceasta este deviza SănătateaTV.ro, televiziunea online care prezintă publicului, în mod constant, realităţile sistemului medical românesc. Intervenţii chirurgicale spectaculoase, multe dintre ele efectuate în premieră, tratamente revoluţionare, emisiuni cu cei mai renumiţi medici din România, lansări de produse, conferinţe de presă, ştiri, transmisiuni în direct de la cele mai importante evenimente medicale, festivităţi şi inaugurări, declaraţii „la cald” efectuate de către reprezentanţii sectorului medical din ţara noastră, toate acestea au fost surprinse de către reporterii şi operatorii SănatateaTV.ro şi redate fidel publicului larg. Prin structura sa interactivă, formată din ştiri, evenimente, emisiuni şi articole realizate în colaborare cu cei mai renumiţi medici din România, SănătateaTV.ro a devenit principala sursă de informare online în domeniul sănătăţii.

Pentru informaţii suplimentare:

Simona Wist

PR Manager

Mobil: 0733.011.102

E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro

www.sanatateamediagroup.ro