IMPREUNA PENTRU DREPTURILE PACIENTILOR DIN ROMANIA

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si-a manifestat dorinta de a se alatura Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment organizat de Sanatatea Media Group, la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010.

Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, a declarat ca „proiectul Conferintei Nationale a Pacientilor are, prin prisma fortelor reunite in cadrul acestui eveniment, toate premisele sa devina o manifestare de referinta si de traditie in slujba pacientului roman. Ma asociez cu incredere acestui proiect, in speranta ca noi, toti cei care luptam pentru pacientii din Romania, ne vom da mana la acest eveniment, iar de aici va reiesi o singura voce, puternica, care sa pozitioneze pacientul in centrul sistemului de sanatate din Romania. Pacientii nu trebuie sa reprezinte o forta de manipulare, ci trebuie sa fie un reper pentru toti actorii din domeniul sanatatii. Ma bucur ca majoritatea temelor de dezbatere din cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor rezoneaza cu conceptia mea despre ceea ce ar putea ajuta la imbunatatirea conditiei pacientului roman. Am sustinut intotdeauna drepturile pacientilor din Romania. Citind Manifestul pentru Pacienti, lansat de catre Sanatatea Media Group, imi dau seama ca acest document vine, in mod firesc, sa intregeasca proiectele noastre de sprijinire a pacientilor din tara noastra. Manifestul pentru Pacienti este o idee inovatoare, avand in vedere ca aduce in dezbatere publica instaurarea lunii martie drept Luna Pacientului din Romania, precum si infiintarea Avocatului Pacientului, o institutie care trebuie sa protejeze si sa ghideze toti pacientii din Romania.”

Sanatatea Media Group invita toate asociatiile de pacienti sa participe la acest eveniment, pentru ca astfel membrii lor sa fie cat mai bine informati, dar si cat mai bine reprezentati in fata autoritatilor din sectorul sanatatii.

Pentru a vizualiza si celelalte comunicate cu privire la Conferinta Nationala a Pacientilor, precum si declaratiile altor speakeri din cadrul acestui eveniment, accesati www.infopacienti.ro, sectiunea „Comunicate de presa”.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri la Conferinta Nationala a Pacientilor:
www.infopacienti.ro

Organizator:
Sanatatea Media Group

Parteneri Oficiali:
Ministerul Sanatatii
Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS)
Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (CASAOPSNAJ)
Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti
Fundatia Universitara “Carol Davila”
Institutul Oncologic “Prof. dr. Alexandru Trestioreanu”
Spitalul de Urgenta Floreasca
Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

Partener Media:
SanatateaTV.ro

Pentru informatii suplimentare:
Simona Wist
PR Manager
Mobil: 0733.011.102
E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro
www.sanatateamediagroup.ro