Importanta si modul de functionare al unui ecograf de ultima generatie

aparat ecograf samsungAparatele ecograf sunt intalnite in deosebi in cabinetele de ginecologie, acolo unde sunt utilizate pentru ecografiile de sarcina, pe care orice femeie insarcinata trebuie sa le efectueze periodic.

Pe langa ecografia de sarcina, acest aparat ecograf este utilizat si pentru alte tipuri de analize. Tumorile, chisturile sau orice alt tesut poate fi analizat foarte usor cu ajutorul ecografului, insa acesta are si limitarile lui, de exemplu tesuturile osoase nu pot fi analizate.

Cum functioneaza aparatul ecograf ?

In practica modul de functionare al unui aparat ecograf pare destul de complex, insa in teorie este extrem de simplu.

Fiecare aparat ecograf are o sonda, care emite ultrasunete. Acestea sunt emise in general la o frecventa foarte mare, depasind pragul de 20.000 de Hz. Aceste ultrasunete patrund in aproape orice tesut anatomic, iar apoi ele sunt captate de sonda si transmise calculatorului sub forma unor nuante de alb si negru, pe baza carora se formeaza imaginea.

Chiar daca la o prima vedere, ultrasunetele par ca nu fac bine corpului uman, trebuie specificat faptul ca acestea nu afecteaza in niciun fel corpul, tocmai de accea ecografia este o metoda de investigare noninvaziva, care poate fi repetata ori de cate ori este necesara.

Aparate ecograf performante

Pentru ca un aparat ecograf sa fie unul performant, este important ca acesta sa aiba o lungime de banda mare. Cu ajutorul acestei lungimi de banda, imaginea transmisa este una de o calitate superioara, la o rezolutie mare, care poate fi marita de catre doctorul specialist si analizata in cel mai mic detaliu, fara ca claritatea si calitatea imaginii sa fie afectata.

Cel mai recunoscut producator de aparatura medicala, care are in portofoliul sau un aparat ecograf super performant este chiar Samsung, cunoscutul brand din industria produselor electronice si electrocasnice. Acest brand japonez a adus un aport semnificativ in ultimii ani la inovatiile din domeniu medical, iar acum se bate de la egal la egal cu alti producatori care sunt axati exclusiv pe industria producatoare de aparatura mediala.